Política

Comença l’últim dia de votació a regions ucraïneses controlades per Rússia

Per primera vegada des de divendres passat les votacions tenen lloc als col·legis electorals

L’última de les cinc jornades de votacions als referèndums d’incorporació a Rússia ha començat avui als territoris controlats per l’Exèrcit rus a l’est i el sud d’Ucraïna, ha informat l’agència oficial russa TASS.

Les consultes, a les quals Ucraïna i pràcticament tota la comunitat internacional neguen tota legitimitat, tenen lloc a les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Lugansk, a l’est, i els territoris de les regions de Jerson i Zaporíjia, al sud, sota el control de les tropes russes.

Per primera vegada des de divendres passat les votacions tenen lloc als col·legis electorals, ja que durant els quatre dies anteriors es van dur a terme en llocs improvisat o als domicilis dels ciutadans, procediment que es va argumentar amb la necessitat de garantir la seguretat de els votants.

Segons TASS, a les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Lugansk s’han obert 450 i 461 col·legis electorals, respectivament.

Per part seva, les autoritats proruses instal·lades a la regió de Zaporíjia, que l’Exèrcit rus controla en més d’un 70 per cent, han anunciat l’obertura de 349 col·legis electorals, mentre que la regió de Jerson, ocupada en més d’un 90 per cent , han informat de la creació de 198 comissions electorals.

Els referèndums han set declarats vàlids pels seus organitzadors, ja que segons les seves dades va participar més del 50% del cens electoral

Els prorussos han informat que els col·legis electorals han obert a les 08.00 hora local (05.00 GMT) i que estaran oberts fins a les 16.00 (13.00 GMT), i després es començarà l’escrutini.

Moscou ja ha avançat que en cas que guanyi l’opció d’incorporació a Rússia, cosa que es dóna per descomptat a causa de les circumstàncies en què se celebren les consultes, que no dilatarà l’annexió d’aquests territoris.

“Estic convençut que això serà força ràpid”, ha dit el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov.

Una font parlamentària russa citada per TASS ha assenyalat que “el més probable és que el 30 de setembre ja es formalitzi la incorporació (a Rússia) d’aquests territoris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia