Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia diu que Occident és part de la guerra a Ucraïna pel seu suport a Kíiv

Lavrov insisteix a culpar Ucraïna de la guerra

El ministre rus d’Exteriors, Serguei Lavrov, ha acusat aquest dijous Occident d’estar armant a Ucraïna amb l’únic objectiu d’afeblir a Rússia i ha assegurat que aquesta política converteix als Estats Units i Europa en “part” d’aquest conflicte.

Lavrov s’ha expressat així en una reunió del Consell de Seguretat de l’ONU en la qual han participat també els caps de les diplomàcies de les principals potències internacionals, inclòs el secretari d’Estat estatunidenc, Antony Blinken, o el seu col·lega xinès, Wang Yi.

No obstant això, en lloc d’escoltar els seus homòlegs, Lavrov ha optat per fer acte de presència únicament en el moment de pronunciar el seu discurs, i ha abandonat la sala immediatament després.

El ministre rus no ha fet esment als últims anuncis del seu govern, com la decisió de mobilitzar parcialment a 300.000 reservistes, però ha criticat amb duresa el suport que països com els Estats Units i els membres de la Unió Europea estan donant a Ucraïna.

Segons ha dit, aquests països estan armant i entrenant a l’Exèrcit ucraïnès amb l’“objectiu obvi” d’“allargar la lluita el més possible malgrat les víctimes i la destrucció amb la finalitat de desgastar i afeblir a Rússia”.

“Aquesta política suposa una participació directa d’Occident en el conflicte i els converteix en part del conflicte”, ha insistit.

Segons Lavrov, les forces armades russes s’enfronten avui “no sols a les formacions neonazis del règim de Kíiv, sinó a la maquinària militar de l’Occident col·lectiu”.

A més, el ministre rus ha acusat Ucraïna de “tàctiques terroristes” com l’ús d’ “escuts humans” i ha opinat que el país s’ha convertit en un “Estat completament totalitari i de tints nazis en el qual les normes de la llei humanitària internacional són trepitjades”.

Lavrov ha dedicat bona part de la seva intervenció a culpar una vegada més a Ucraïna de l’actual conflicte, assegurant que des de 2014 el país està en mans de “nacionalistes radicals, russòfobs i neonazis” que han aixafat els drets de bona part de la població i prohibit l’idioma rus.

Per aquests i altres motius, ha recalcat que l’“operació militar especial” llançada per Moscou era “inevitable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia