Política

estats units

Els EUA reclamen explicacions Israel pel tancament d’ONG palestines

Israel les considera organitzacions terroristes

Els Estats Units han expressat aquest dijous la seva preocupació pel tancament per part d’Israel de sis organitzacions palestines declarades com a “terroristes”, però no emetrà una conclusió definitiva fins que les autoritats israelianes li donin explicacions.

“Estem preocupats pel tancament per part de les Forces de Seguretat israelianes de sis oficines d’ONG palestines als voltants de Ramallah. Ens hem posat en contacte amb el govern israelià”, ha dit en roda de premsa el portaveu del Departament d’Estat, Ned Price.

Price ha afirmat que Israel ha promès enviar als Estats Units “informació addicional” que expliqui els motius de la seva decisió i ha promès que el govern estatunidenc l’analitzarà “amb molta cura” per a emetre la seva “conclusió”. “No hi ha dubte que Israel enfronta una amenaça terrorista i ho hem viscut en els últims dies. Israel al·lega preocupacions de seguretat i estarem atents a la informació que ens proporcionin per a formar la nostra pròpia opinió”, ha dit Price.

Israel ha registrat i ha clausurat aquest dijous les seus a Ramallah de les sis organitzacions palestines que va declarar a l’octubre passat com a “terroristes”, la qual cosa grups de defensors humans interpreten com una manera de fer callar a la societat civil palestina.

L’operatiu es va desenvolupar a Ramallah, en l’àrea A de Cisjordània ocupada, on les tropes israelianes en principi només poden accedir per qüestions de seguretat en coordinació amb l’Autoritat Nacional Palestina, que va condemnar les accions israelianes i va exigir una reacció urgent de la comunitat internacional.

Les ONG acusades de ser grups terroristes tenen dècades d’experiència en l’activisme social en els territoris palestins i totes elles eren sòcies d’organitzacions internacionals i rebien fons de l’exterior, sobretot europeus.

Però Israel al·lega que les sis ONG actuen des de fa anys com a braços del Front Popular d’Alliberament Palestí (FPLP), considerat terrorista per Israel, els Estats Units i la Unió Europea (UE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia