Política

El govern espanyol obert a estudiar la reducció del límit de velocitat a l’AP-7

Raquel Sánchez assegura que el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat “continua viu”

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que el govern espanyol es mostra disposat a estudiar a reduir el límit de la velocitat a l’AP-7 fins als 100 quilòmetres per hora, tal com va proposar fa uns dies el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel. Sánchez ha comentat, però que abans cal analitzar la proposta de la Generalitat, que de moment, ha puntualitzat, només coneix pels mitjans de comunicació. També, hi afegeix el repartiment de grues pel traçat de l’AP-7 per retirar ràpidament els vehicles avariats i evitar així congestions. Sánchez ha admès un augment del trànsit en les vies d’alta capacitat després de l’alliberament dels peatges, ara fa un any, pel transvasament de vehicles que abans circulaven per vies secundàries. En qualsevol cas, però, ha recordat que en última instància les mesures que es puguin aplicar a la gestió del trànsit són de la DGT –depenent del Ministeri de l’Interior- i a Catalunya del Servei Català de Trànsit.

D’altra banda, Sánchez ha insistit en la necessitat de consensuar amb territoris i sectors afectats un sistema de pagament per ús en autovies i autopistes, tal com també tenen altres països de la UE. Segons ha dit, cal tenir en compte la “singularitat les diferències entre territoris”.

En una entrevista a RAC1, la ministra de Transports ha assenyalat que el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat “continua viu” i ha remarcat que les discrepàncies internes a la Generalitat es mantenen vigents. “Quan la Generalitat digui que en vol tornar a parlar, en tornarem a parlar”, ha afegit. Quasi un any després que es trenqués l'acord entre el govern espanyol i català tot i tancar-lo a finals de juliol del 2021, Sánchez ha insistit que l'executiu de Pedro Sánchez no vol "renunciar" a fer del Prat un 'hub' intercontinental.

Sobre la gratuïtat dels abonaments de Rodalies, la titular de Transports ha explicat que ja s'han registrat unes 200.000 persones i que a partir del 24 d'agost es podran començar a adquirir els títols. Sánchez ha assegurat que el sistema de transport públic amb participació estatal està preparat per absorbir un augment d'entre un 15% i un 20% de la demanada i ha explicat que cada dia es farà una monitorització contínua de l'afluència, en especial a les hores punta, i per si cal introduir alguns canvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia