Política

Puigneró insta l’Estat a traspassar l’R3 i l’N-260 si no hi ha d’invertir

El vicepresident Jordi Puigneró va exigir ahir al govern de l’Estat que, independentment de si hi ha Jocs o no al Pirineu, inverteixi més en la millora de la línia ferroviària R3 que va de Barcelona a Puigcerdà, i l’N-260, l’eix pirinenc que va de Puigcerdà al Pont de Suert, i si no ho fa, traspassi totes dues infraestructures a la Generalitat.

“Si no saben gestionar o no volen invertir en l’R-3, que ens la traspassin que ja hem demostrat que sabem fer-ho”, va etzibar, en al·lusió al fet que es triga “el doble” en tren que per carretera en aquest trajecte, mentre que la línia de Lleida a la Pobla de Segur, gestionada pel govern, és molt més competitiva. A banda, recordava que si l’N-260 estigués arreglada, connectaria en una hora i mitja altres nuclis grans com Tremp, la Pobla, Sort i la Seu d’Urgell, i els faria més competitius. “Si no volen fer actuacions al port del Cantó o al coll de Perves, que ho traspassin i ja ho farem nosaltres”, va cloure també, recordant que el govern ja “fa les obres que li pertoquen” al port de Comiols o a la C-16 al Berguedà. “El govern del PSOE no compleix amb el Pirineu”, resumia, i n’acusava dos ministres catalans, Raquel Sánchez i Miquel Iceta, que segons ell va estar “desaparegut” quan el president aragonès carregava contra Catalunya sobre els Jocs. Puigneró ho va dir durant la visita que va fer a les obres per estendre la fibra òptica a la vall de Cardós, al Pallars Sobirà. Amb un pressupost de 2,18 milions, hi desplegarà 49 km de xarxa a 18 nuclis on viu el 84% de la comarca. Ara hi ha treballs en curs a Alins, Esterri de Cardós, Lladorre, Tírvia i la Vall de Cardós, i en les properes setmanes s’iniciaran les que connecten Farrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia