Política

Justícia

extradició dels exiliats

Lesmes, Cs i PP aplaudeixen mentre Podem ho lamenta

El president del CGPJ diu que, en cas de resolució contrària, la petició d’extradició hauria decaigut

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, va celebrar la decisió de l’advocat general de la Unió Europea sobre les euroordres d’extradició sol·licitades pel jutge Llarena a la justícia belga: “No esperava una altra cosa de l’advocat general i no espero una altra cosa del TJUE.”

Lesmes destaca la “rotunditat” de l’opinió de l’advocat general del tribunal europeu de justícia; considera que un pronunciament contrari hauria suposat la desaparició de l’euroordre, i ha conclòs que “cap estat pot entrar en desconfiança amb altres pel fet de no complir un dels seus mandats”.

El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va aplaudir la decisió de l’advocat del TJUE i va afegir que “el fugitiu Puigdemont havia d’haver estat entregat”. Carrizosa va aprofitar l’ocasió per criticar el president espanyol Pedro Sánchez afirmant que mentre la justícia continua el seu camí, “Sánchez negocia nous indults”. “És una molt bona notícia per als demòcrates enfront dels pròfugs de la justícia. Desitgem que el Tribunal de Justícia de la UE vagi en la mateixa direcció i dicti sentència aviat”, afirmava ahir l’eurodiputada del PP i exministra de Sanitat Dolors Montserrat.

La CUP espera que el TJUE ho esmeni

La CUP confia que el Tribunal de Justícia de la UE no doni cobertura a Llarena i a la seva “doctrina judicial obsessionada amb l’exili i amb la persecució política” dels impulsors del referèndum de l’1-O, en paraules de la portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí. D’altra banda, Podem va lamentar que la posició de l’advocat del tribunal europeu prolonga la judicialització del conflicte polític. “Tot el que no ajudi a desjudicialitzar el conflicte polític a Catalunya no és cap bona notícia”, afirmava el portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia