Política

Editen una guia turística de Figueres en quatre idiomes

La ‘Figueres Meeting Point’, finançada per la Diputació i l’Ajuntament, serà gratuïta i apareix amb la voluntat de ser reeditada

Se n’imprimeixen 5.000 en català i 15.000 en anglès, castellà i francès

La guia turística Figueres Meeting Point apareix amb la voluntat de convertir-se en una eina completa amb l’oferta turística de la ciutat i el seu entorn que va adreçada a tothom que visita la ciutat. Amb la guia en paper de 62 planes es vol posar a l’abast del visitant tota l’oferta cultural, comercial, patrimonial i museística de la ciutat, així com també les activitats que es poden realitzar a l’entorn, a la comarca de l’Alt Empordà (natura, patrimoni romànic, esports...), i els productes de la terra com l’oli i el vi.

Se n’editen 20.000, que els visitants trobaran gratuïtament a l’oficina de turisme de Figueres i als apartaments i als hotels de la ciutat. S’oferiran en quatre idiomes i dos formats. Se n’editen 5.000 en català i 15.000 en francès, castellà i anglès.

Els apartats de la guia volen facilitar la troballa del visitant i, per això, hi ha: Descobreix Figueres, Dalí a Figueres, Altres museus de Figueres, Castell de Sant Ferran, Edificis històrics emblemàtics, Itineraris culturals, Gastronomia, Festivals, Fires, Mercats, Comerç i Espais verds.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va fer notar ahir durant la roda de premsa de presentació que la guia “posa Figueres a l’altura de les grans ciutats turístiques”. Va destacar que la publicació és el resultat de voler ordenar “l’oferta turística de la ciutat, un dels objectius del pla estratègic de turisme”. Per ella, el format és “de qualitat” i aporta allò que “els visitants busquem quan anem a una ciutat a fer turisme”.

El vicepresident segon del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Jordi Masquef, va manifestar durant la presentació que “Figueres té un potencial turístic immens, amb capacitat per esdevenir una destinació turística urbana i cultural de primer ordre, i és feina de tots donar-li valor”. Va explicar, així mateix, que aquesta guia serà una “eina molt útil” i que, per aquest motiu, la Diputació de Girona ha col·laborat “molt gustosament en la seva edició”.

El regidor de Turisme i Cultura, Alfons Martínez, va destacar, com havia fet l’alcaldessa, que “el pla estratègic de turisme 2019-2023 ja preveia que calia unificar i ordenar tota l’oferta i els recursos turístics de la ciutat, però també del que poden fer els turistes a 10-15 minuts de distància de la ciutat”. El regidor va mostrar-se convençut que el Meeting Point ens ha de ser “molt útil per ordenar tota aquesta oferta i que Figueres continuï essent un punt de trobada cada cop més important”.

LA XIFRA

20.000
guies.
Aquest és el nombre de guies que ara s’editaran en quatre idiomes: català, francès, castellà i anglès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia