Política

Pujol: “Jo no he cobrat ni una pesseta. Per la gran majoria de la meva família posaria la mà al foc”

“És evident que hi va haver una actuació per perjudicar el que jo representava”, afirma en una entrevista a la Ser, assegurant que se sent “dolgut” quan li diuen “corrupte”

“El país està trist. És un desori. Tenim el país desendreçat. Políticament, és evident que no acabem de funcionar bé”

“Un dels errors de l’independentisme ha sigut no tenir suficientment en compte que Espanya és un país important”

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha parlat aquest divendres, en directe per la ràdio, després de molts anys sense fer-ho (fa doa anys va concedir una entrevista a aquest diari el desembre de 2020 ). En una entrevista al programa Aquí, Cuní de Ser Catalunya ha negat ser una persona corrupte , assegurant que “no he cobrat ni una pesseta”, tot afegint: “La meva família, no ho sé”. I després ha remarcat: “No tot ha anat prou bé. Per la gran majoria de la meva família hi posaria la mà al foc. De mi, no hi trobarà res. I de la gran majoria, res”.

El pròxim 25 de juliol farà 8 anys que l’expresident de la Generalitat va anunciar l’existència d’un compte corrent a l’estranger, herència del seu pare. Sobre les investigacions i judicis pendents que té ell i la seva família per suposades irregularitats i defraudar a Hisenda, Pujol ha assegurat que “és una cosa que em cau a sobre i que ho suportarem com puguem”, tot reconeixent que li “dol” quan l’acusen de corrupció. “La fortalesa i l’esperança són del tot necessàries”, ha dit, tot explicant que s’ha autoimposat una penitència que consisteix en “instal·lar-me en el dolor”.

Pujol s’ha declarat nacionalista des dels 14 anys, però “no independentista” i ha considerat que “és evident que hi va haver una actuació per perjudicar el que jo representava”.

Davant les crítiques cap a la seva gestió al capdavant del govern i les acusacions de corrupció, Pujol ha assegurat que “no accepto que es digui que no es va fer res en aquest país. Es va fer molt”.

Parlant de Catalunya, Pujol considera que “el país està trist”, hi ha “desori” i necessita que els partits polítics “facin endreça”. Pel president, “un dels errors de l’independentisme ha sigut no tenir suficientment en compte que Espanya és un país important”. “No vull ser crític amb ningú. Políticament, és evident que no acabem de funcionar bé. També és cert que Espanya té una actitud molt negativa, però sempre l’ha tingut i espero que ho superarem”, ha afirmat.

El “judici final”

L’entrevista ha estat plena de moment anecdòtics, com per exemple quan Josep Cuní li ha preguntat si li donava més por la mort o el judici. I Pujol li ha preguntat: “ El judici final ?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia