Política

Junts exigeix a ERC que consensuï si Aragonès s’ha de reunir amb Sánchez

Vilalta assegura que la reunió entre Bolaños i Vilagrà va ser un “primer contacte“ i ho contraposa als “que es queden al sofà fent crítica inútil”

El portaveu de Junts, Josep Rius, va reclamar ahir a ERC que consensuï amb el seu partit si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha de reunir amb el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez. En roda de premsa, Rius va admetre que, de moment, no els consta que hagi d’existir la reunió, ni la data, ni el contingut, però ha indicat que si s’acaba produint, “abans ha de ser consensuada entre els socis de govern”.

D’altra banda, Rius es va referir a les declaracions de Sánchez a La Vanguardia, on deia que vol veure Junts a la taula de diàleg. El portaveu del partit considera que es tracta d’una “rectificació” del president espanyol. Però també va parlar d’Aragonès, a qui ha acusat de ser qui “va vetar” la delegació de Junts en la negociació. Rius creu que els contactes amb l’executiu espanyola han de “deixar de ser una taula de diàleg i començar a ser un procés de negociació”. Segons ha indicat, Junts només hi assistirà si es compleixen tres condicions, que es basen en l’amnistia, l’autodeterminació i les garanties de seguiment per monitoritzar els acords.

Per la seva part, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va assegurar ahir que la reunió de la setmana passada entre Vilagrà i Bolaños va ser un “primer contacte que ha de poder servir per fer un punt d’inflexió”. “Els conflictes no se solucionen sols, sinó a base de fer i d’intentar-ho”, subratllava Vilalta, que ho contraposava amb els que són “al sofà, instal·lats en una crítica bastant inútil”, en clara al·lusió a Junts.

I és que després que els socis demanessin, el cap de setmana, que es consensués en el marc del govern si calia reprendre les relacions amb l’executiu espanyol, la republicana els reclamava ahir “responsabilitat i lleialtat”, i que compleixin l’acord d’investidura “que parla d’apostar en primer terme per la negociació”. “Els demanem que deixin de debilitar el projecte independentista, el govern i el president”, replicava Vilalta.

LES FRASES

Demanem a Junts que deixin de debilitar el projecte independentista, el govern i el president
Marta Vilalta
Portaveu d’ERC
Els contactes han de deixar de ser una taula de diàleg i començar a ser un procés de negociació”
Josep Rius
Portaveu de JuntsxCat

Accions judicials pel l’intent de captació d’un jove

Després que ahir l’Ara i La Directa publiquessin que cossos policials espanyols van intentar captar, oferint-li favors, un jove com a infiltrat a la branca juvenil d’ERC, la portaveu del Jovent Republicà, Kènia Domènech, va denunciar també ahir aquestes “pràctiques repressives”, que mostren, va dir la portaveu republicana, que “l’Estat i les clavegueres tenen interès” en les organitzacions juvenils. Domènech se solidaritzava amb el jove i es felicitava perquè no tenen cap indici que s’aconseguís “cap informació rellevant” sobre la seva organització. Això sí, creu que és una “ingerència” que no pot quedar impune, per la qual cosa anunciava que prendrien “accions de responsabilitat” per la via judicial, que acabaran de treballar i anunciar en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia