Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Scholz, Macron i Draghi, a favor que Ucraïna obtingui de forma “immediata” l’estatus de candidat a la Unió Europea

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, demana més sancions contra Rússia i l’enviament de més armament des de la UE

El president francès, Emmanuel Macron; el canceller alemany, Olaf Scholz, i el primer ministre italià, Mario Draghi, s’han posicionat aquest dijous a favor que Ucraïna obtingui de forma “immediata” l’estatus de país candidat a la Unió Europea.

Després d’una trobada celebrada avui a Kíiv amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, els tres líders europeus han mostrat el seu suport l’adhesió d’Ucraïna al club comunitari, just un dia abans que la Comissió Europea emeti la seva opinió sobre aquesta qüestió.

Per la seva banda, Zelenski ha demanat més sancions a Rússia i l’enviament de més armament per part de la Unió Europea, insistint que l’arribada de nous recursos miliars es traduirà en un alliberament més ràpid dels territoris ocupats.

Les declaracions de Macron posteriors a la reunió d’aquest dijous –i que s’havia mantingut en secret fins aquesta matinada– han estat les més clares. El president francès ha assegurat que els tres líders europeus donen suport al fet que Ucraïna passi a ser considerada de forma “immediata” un estat candidat a entrar a la Unió Europea i ha anunciat l’entrega de nou material militar al país.

Per la seva banda, Draghi ha subratllat que la ciutadania ucraïnesa “defensa cada dia els valors de la democràcia i la llibertat que caracteritzen el projecte europeu”. En aquest sentit, ha destacat que el procés per incloure Ucraïna dins la llista de països candidats a la UE “no es pot allargar”.

En la mateixa línia, el canceller Scholz ha garantit que continuarà donant suport al país “tant temps com sigui necessari” i ha apuntat que “Ucraïna pertany a la família europea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia