Política

Joan Piñol deixarà l’alcaldia de Móra d’Ebre després de 23 anys en política

El batlle de Junts ho farà aquest divendres en un ple extraordinari

El primer tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Rubén Biarnés, serà el nou alcalde del municipi

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, deixarà l’alcaldia en el ple extraordinari previst per a aquest divendres després de 23 anys en política. Piñol (Junts) es va convertir en l’alcalde de la capital de la Ribera d’Ebre l’any 2011 i, des de llavors, ha governat amb majoria absoluta. Va ser cap de l’oposició entre el 2007 i 2011 i, prèviament, regidor del 1993 al 2005. El batlle ja va anunciar a principis de mandat que no repetiria i sosté que és l’hora del canvi. “En el meu equip hi ha gent amb capacitat i amb ganes, renunciant faig el que toca i dono pas a una persona més jove”, ha dit. L’actual primer tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, Rubén Biarnés, serà el seu relleu fins als pròxims comicis municipals.

Piñol és llicenciat en Dret, en Ciències del Treball i Diplomat en Gestió i Administració Pública. A banda del seu càrrec d’alcalde, també exerceix com a diputat provincial i president de BASE. “Són 23 anys a l’Ajuntament, crec que és més que suficient”, ha afirmat. A la vegada, ha explicat que alguns problemes de salut recents han influenciat en la decisió de plegar abans d’esgotar la legislatura.

“En Rubén Biarnés té capacitats i ganes, tindrà un any per posicionar-se com a figura visible al capdavant del consistori i s’acabarà de bregar en la gestió diària. D’aquesta manera, es consolidarà com el proper candidat per a les pròximes eleccions municipals de la nostra formació”, ha afegit. Aquest divendres s’oficialitzarà la renúncia en el ple extraordinari. Després, Biarnés passarà a ser alcalde en funcions i té deu dies per convocar una nova sessió plenària per sotmetre’s a votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia