Política

ERC no donarà suport a la llei Audiovisual si el PSOE no retira l’esmena que “afavoreix” grans grups

Els republicans diuen que la modificació que proposen socialistes, PP i Cs torna a beneficiar “el duopoli de sempre”

Reclama tornar al text original acordat

ERC ha traslladat aquest matí de dijous al PSOE que no votarà a favor de la Llei Audiovisual –que es debat aquesta tarda al Congrés- si no torna al text original acordat i retira l’esmena que els socialistes han pactat amb el PP i Cs per redefinir el que es considera com a productores independents que es poden acollir a les ajudes i encabir-hi les que treballen pels grans grups mediàtics. Segons els republicans, l’esmena dels socialistes “torna a afavorir el duopoli de sempre en detriment de les autèntiques productores independents”. ERC ha registrat amb Podem i Bildu una altra esmena transaccional que estableix que no es consideren independents les productores vinculades de forma estable amb els grans grups.

L’advertència d’ERC té lloc en el marc de les negociacions d’última hora per a l’aprovació de la llei que es vota aquesta tarda. Unides Podem, ERC i EH Bildu van pactar aquest dimecres una esmena transaccional per recollir les crítiques del sector per la redacció inclosa pel PSOE al dictamen de la ponència de la norma, aprovat la setmana passada en comissió.

Les productores independents denuncien que, amb la modificació d’una paraula, el PSOE obre la porta a considerar com a tal productes que depenen de plataformes i grups mediàtics. Unides Podem, ERC i EH Bildu han acordat una esmena que ho rectifica i que encara s’està negociant amb els socialistes de cara al debat i votació del text en el ple de la cambra baixa demà dijous.

La redacció que proposen aquestes tres formacions estableix que un productor independent és “la persona física o jurídica, que no estigui vinculada de forma estable en una estratègia empresarial amb un o diversos prestadors del servei de comunicació audiovisual” i que “assumeix la iniciativa, la coordinació i el risc econòmic de la producció de programes o continguts audiovisuals, per iniciativa pròpia o per encàrrec, i a canvi d’una contraprestació els posa a disposició d’un prestador del servei de comunicació audiovisual”.

En aquesta última frase, el PSOE enlloc “d’un prestador del servei” establia que fos “dit prestador” la qual cosa, segons el sector, ampliar el ventall de productores que poden accedir a les ajudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona