Política

Protesta a Madrid contra la llei Audiovisual perquè no respecte la diversitat lingüística

Entitats en defensa del català, l’èuscar, el gallec, l’aragonès i l’asturià protesten davant el Congrés

Plataforma per la llengua, Òmnium i la FOLC critiquen que la norma que es vot aquest dijous

Entitats en defensa del català, l’euskera, el gallec, l’aragonès i l’asturià s’han concentrat aquest dijous al matí davant del Congrés dels Diputats per denunciar que la llei audiovisual, que s’aprovarà aquesta tarda al ple, no respecta la diversitat lingüística de l’estat espanyol. En una atenció als mitjans, el secretari de Plataforma per la llengua, Francesc Marco, ha afirmat que “s’ha perdut una oportunitat històrica per tal de reconèixer i enfortir la pluralitat lingüística i cultural de l’Estat” i ha avisat que continuaran treballant per reformar la norma.

Des d’Òmnium Cultural, Elena Jiménez ha criticat que el text té “nul respecte” per la diversitat lingüística i l’assessor de la Federació d’organitzacions per la llengua catalana (FOLC), Daniel Condeminas, ha denunciat que “amenaça la indústria catalana” de producció audiovisual.

“No podem avalar una llei que vulnera la diversitat cultural i lingüística i que marginalitza i invisibilitza el català”, ha dit Jiménez, que ha insistit que el text “deixa el català tocat de mort en el sector audiovisual”.

Condeminas també ha afirmat que la llei respon a una “decisió política de fer de Madrid el gran centre de producció audiovisual” i posa “en perill” el sector a Catalunya. “S’ha perdut una oportunitat”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia