Política

Riera denuncia que ERC, Junts, PSC i comuns “exclouen explícitament” la CUP de les negociacions pel català a l’escola

Els cupaires rebutgen tant la modificació de la llei com el decret llei perquè “consagra l’oficialitat del castellà”

El secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de la CUP-NCG, Carles Riera, ha denunciat que ERC, Junts, PSC i comuns “estan excloent explícitament” els cupaires de totes les negociacions per com blindar el català a l’escola. En una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3 ha assegurat que “ningú els ha convidat mai a cap reunió”, i ha afegit que les propostes tampoc s’estan consensuant amb la comunitat educativa. En qualsevol cas, els cupaires rebutgen tant la proposta de modificació de la llei de política lingüística com el decret llei del Govern perquè, segons creuen, no blinda la immersió.

A parer de Riera, el percentatge que exigeix el TSJC és “secundari” perquè el seu objectiu és que el castellà sigui vehicular. Per això no accepten cap de les propostes ni de Govern ni d’ERC, PSC i comuns perquè creuen que el que fa és “consagrar l’oficialitat del castellà” a l’escola tant en l’ensenyament com en les comunicacions del centre.

La CUP demana no cobrar dietes

Riera, que també és secretari tercer de la Mesa, s’ha referit a la qüestió polèmica de les dietes que cobren els diputats de la cambra. El cupaire ha explicat que el 20 d’abril el grup parlamentari va sol·licitar formalment als serveis jurídics poder deixar de cobrar-les, però ha dit que de moment no han obtingut cap resposta, si bé verbalment se’ls ha dit que és “molt difícil”.

En qualsevol cas, el diputat de la CUP ha recordat que la seva proposta és que els diputats només cobrin en concepte de dietes el que gasten realment, amb justificant, que aquesta despesa passi a tributar i que se’n faci càrrec el mateix diputat. Això, ha subratllat, implicaria una rebaixa d’entre el 15 i el 20% del sou.

Retorn de Joan Carles I

Sobre el retorn del rei emèrit, que s’espera que arribi a Galícia aquest dijous, Riera ha dit que és “un escàndol absolut que un lladre pugui venir impunement sense retre comptes”. El diputat cupaire ha assenyalat que aquest fet “demostra la naturalesa de la monarquia”, que ha qualificat de “poder corrupte”. Riera també ha criticat el paper del govern espanyol, a qui ha acusat de “mirar a una altra banda” en un exemple de “baixíssima qualitat democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia