Política

política

Maten una periodista d’Al Jazeera en una batuda a Cisjordània

Abu Akleh, de 51 anys, estava cobrint els enfrontaments entre manifestants palestins i les forces de seguretat israelianes

Els fets han passat a la ciutat de Jenín

Una periodista d’Al-Jazera, la palestina Shireen Abu Akleh, ha mort aquest matí per foc israelià durant una batuda de l’exèrcit a la ciutat de Jenín, al nord de la Cisjordània ocupada, segons ha confirmat avui el ministeri de Salut palestí.

La periodista ha mort després que una bala li impactés al cap, mentre que un altre company periodista, Ali al-Samudi, ha estat ferit amb una bala a l’esquena i la seva condició és estable, segons el ministeri.

Abu Akleh, de 51 anys, estava cobrint els enfrontaments entre manifestants palestins i les forces de seguretat israelianes, que han disparat bales contra els joves i els equips de premsa que es trobaven a la zona. Ambdós periodistes portaven les seves armilles identificades com a premsa i ella portava treballant per a Al Jazeera des de l’inici de la Segona Intifada, segons ha confirmar el mitjà.

L’exèrcit israelià ha indicat que durant una batuda al camp de refugiats de Jenín, “sospitosos armats” han obert foc contra les forces de seguretat i han llançat llançar explosius, per la qual cosa els agents han hagut de disparar com a resposta.

Les forces de seguretat israelianes han intensificat aquest últim mes les batudes i “operacions de contraterrorisme” a tota la Cisjordània ocupada, i en particular a la zona de Jenín, en resposta a l’onada d’atacs que ha patit Israel, sis des de finals de març amb un resultat de 18 morts.

Una trentena de palestins han mort durant aquests operatius, alguns civils desarmats i sense vincles amb les milícies palestines, i desenes han estat detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia