Política

Biden expressa el seu alleujament per la reelecció de Macron

El mandatari nord-americà intentarà parlar avui amb el seu homòleg

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha expressat aquest dilluns el seu alleujament per la reelecció del seu homòleg francès, Emmanuel Macron. “M’agraden (els resultats de) les eleccions franceses”, va dir Biden en declaracions a la premsa en aterrar als afores de Washington després de passar el cap de setmana a Delaware.

El mandatari ha dit que aquest diumenge va intentar comunicar-se amb Macron, però no el va aconseguir, i que tenia previst parlar amb ell aquest dilluns.

“Vaig intentar parlar amb ell anit. Vaig parlar amb la seva oficina i (em van dir que) era a la Torre Eiffel, passant-s’ho bé. I avui parlaré amb ell”, ha afegit.

El president francès va ser reelegit amb el 58,54% dels vots en la segona volta de les presidencials, que es va celebrar aquest diumenge, mentre que el seu rival, Marine Le Pen, es va quedar amb un 41,46%, d’acord amb els resultats provisionals una vegada escrutats el 100% dels sufragis.

La victòria de Macron és celebrada a Espanya excepte per la ultradreta

El govern espanyol i la majoria dels partits polítics espanyols han expressat aquest dilluns el seu alleujament per la victòria d’Emmanuel Macron en les eleccions presidencials franceses, excepte l’ultradretà Vox.

El ministre d’Afers exteriors d’Espanya, el socialista José Manuel Albares, ha expressat la seva “satisfacció perquè ahir va vèncer l’opció que aposta per construir Europa, una Europa igual que en la qual creï el Govern d’Espanya”. Però al mateix temps ha subratllat la seva “preocupació perquè l’extrema dreta va aconseguir el millor resultat i això demostra la fragilitat de la construcció europea i de la democràcia, que ha de construir-se dia a dia i no està garantida”.

La vicepresidenta segona del Govern espanyol, Yolanda Díaz, d’Unides Podem, ha coincidit amb aquesta anàlisis.

També el president del conservador Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijoo, principal força d’oposició, ha celebrat la victòria de Macron en subratllar que França ha decidit seguir pel camí de l’estabilitat, la centralitat i la moderació.

Per la seva banda, el portaveu de Vox, Jorge Buxadé, ha dit que el triomf de Macron “no és el del sentit comú”. L’eurodiputat, que va acompanyar aquest diumenge a la líder d’ultradreta a París, va qualificar d’”extraordinari” el percentatge de vots per a Le Pen, a pesar que al seu judici Macron va comptar amb el suport del “establisment” i dels “poders fàctics” de Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia