Política

Estat francès

Macron apel·la als electors de “sensibilitats diverses” i avisa que no hi ha res “decidit”

El president francès estén la mà als ciutadans descontents pel clima i “la inseguretat”

El candidat a la reelecció dona les gràcies als candidats que han demanat el vot per ell a la segona volta i celebra la crida de Mélénchon a “bloquejar” l’extrema dreta

El president de França i candidat de la República en Marxa a la reeleció, Emmanuel Macron, ha apel·lat aquest diumenge als electors de “sensibilitats diverses” de cara a la segona volta de les eleccions presidencials, on competirà amb la candidata ultradretana Marine Le Pen.

“No ens equivoquem. Res no està decidit, I el debat que tindrem els propers quinze dies és decisiu per al nostre país i per a Europa”, ha afirmat Macron en una intervenció la nit electoral de la primera volta, on segons els pronòstics ha estat el candidat més votat amb un 28%, davant el 23% de Le Pen.

El cap d’Estat ha demanat no escatimar esforços i s’ha compromès a fer el mateix per renovar el seu mandat. En aquest sentit, s’ha mostrat disposat a “inventar alguna cosa nova per unir conviccions i sensibilitats diverses”. El polític centrista ha dit que intentarà “convèncer” els electors preocupats pel clima i “la inseguretat” en la segona volta de les presidencials, el 24 d’abril.

Després de conèixer els resultats dels sondejos, Macron ha avançat que buscarà “demostrar” a aquests votants que el seu projecte “cobrirà les seves necessitats millor que qualsevol projecte d’extrema dreta”. “Compto amb vosaltres, no hi ha res decidit”, ha insistit.

En un discurs sense aires triomfalistes, Macron ha defensat que el seu programa electoral és l’únic que pot “reduir el cost” de vida i “ajudar els treballadors”  en una França part de la Unió Europea (UE): “No en una França fora de la UE amb xenòfobs i populistes com a únics aliats”. Si bé el liberal ha reivindicat una França inclusiva, també ha promès lluitar contra “l’islamisme separatista”.

El president francès ha agraït el suport dels candidats perdedors de la primera volta que han demanat el vot per ell, com la conservadora Valérie Pécresse, l’ecologista Yannick Jadot o la socialista Anne Hidalgo.

Tot i que el candidat d’esquerres Jean-Luc Mélénchon no li ha donat suport explícit, Macron ha celebrat la seva crida a “bloquejar” l’extrema dreta. “Alguns em votaran per aturar l’extrema dreta. Sé que no serà un suport al projecte que representa i ho respecto”, ha admès. El líder de la República en Marxa ha assenyalat que quan l’extrema dreta té tant de pes al país “no es pot considerar que les coses vagi bé” i cal convèncer aquesta part de la població “amb molta humilitat i respecte”. “Convido a tots els ciutadans, independentment d’on vinguin, que s’uneixin al nostre moviment”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia