Política

Junqueras reivindica la defensa d’ERC del català

El president dels republicans critica “els que escampen un discurs derrotista”

“Els que escampen un discurs derrotista són aquells que posen fàcil la feina a aquells que ens volen derrotats”, va advertir el president dels republicans, Oriol Junqueras. En la seva intervenció davant del consell nacional d’ERC, Junqueras va evitar citar explícitament JxCat o altres sectors independentistes crítics amb el govern de Pere Aragonès, però sí que va rebatre les posicions “derrotistes”. Malgrat reconèixer que el país afronta un context “ple de dificultats”, va assenyalar que hi ha “motius per a l’esperança” i que Catalunya s’ha enfrontat a situacions fins i tot “molt més difícils que l’actual”. “Cal ser realistes, però disseminar la llavor de la derrota no contribueix en res a la victòria”, hi va afegir.

La reacció a les crítiques no es va fer esperar i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, va respondre que el seu partit no és “derrotista”, sinó que el català es troba en una situació “difícil” i “greu”. Sànchez, davant del seu consell nacional, va apel·lar a la “militància lingüística” i es va mostrar disposat “a anar fins al final” a la recerca del “consens polític” en defensa de la llengua.

Després de les crítiques dels sectors independentistes a l’acord entre el PSC, ERC, JxCat i En Comú Podem sobre el model lingüístic de les escoles catalanes –del qual Junts es va fer enrere–, Junqueras va advertir que “a la llengua se la defensa prestigiant-la”. “A la llengua catalana –hi va afegir–, la defensem cada dia utilitzant-la en tots els àmbits en els quals tenim representació.”

En unes setmanes marcades per la vaga de docents, el líder republicà va defensar que la gent té “dret d’expressar la seva preocupació i indignació”, però va avalar la tasca i la gestió de la conselleria d’Educació. Per exemple, es va felicitar per l’esforç per “rebaixar les ràtios” en l’educació primària i secundària i avançar en la “gratuïtat del conjunt del sistema educatiu”, uns elements que contribueixen a “millorar la qualitat de l’educació” i dels quals a ERC poden sentir-se “orgullosos”. “No tothom està d’acord amb tot, però els elements de discrepància que puguin existir són clarament menors comparats amb tot allò en positiu que fem cada dia”, va dir Junqueras en un discurs sense cap al·lusió explícita cap a ningú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia