Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La UE demanarà a Pequín que influeixi sobre Rússia per aturar la guerra

Brussel·les vol evitar que la Xina entregui armes als russos

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, viatja a Ucraïna

La Unió Europea i la Xina celebren avui una cimera virtual marcada per la guerra a Ucraïna, en què Brussel·les demanarà a Pequín que exerceixi la seva influència sobre Rússia per aturar la invasió i que no li proporcioni armament, ni l’ajudi a escapolir-se de les sancions d’Occident.

En la que serà la vint-i-tresena cimera entre els dos blocs, la UE estarà representada per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, pel president del Consell Europeu, Charles Michel, i l’alt representant per a Assumptes Exteriors, Josep Borrell, i per part de la Xina hi assistiran el president Xi Jinping i el primer ministre Li Keqiang. “El que esperem són garanties que la Xina no té intenció d’oferir un salvavides econòmic o un altre tipus de suport a Rússia durant aquesta guerra”, van dir fonts europees.

Xi i el seu homòleg rus, Vladimir Putin, van escenificar la seva bona relació amb una reunió a Pequín, coincidint amb la inauguració dels Jocs Olímpics d’Hivern, en què tots dos es van comprometre a continuar estrenyent els lligams entre els dos països i fins ara, el govern Xinès s’ha mostrat ambigu a l’hora de condemnar la invasió d’Ucraïna.

D’altra banda, la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, es troba de camí a la capital d’Ucraïna, Kíiv, com a mostra de suport de la Unió Europea a la ciutadania i autoritats ucraïneses. Així, Metsola és la primera líder d’una institució de la Unió Europea que visita el territori ucraïnès des de l’inici del conflicte i en un moment on els Vint-i-set estudien la possible adhesió d’Ucraïna al grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia