Política

Tercer intent fallit del Parlament de l’Iraq d’elegir president

Diversos grups polítics han boicotejat la sessió i no s’ha pogut assolir la majoria necessària de diputats presents

Diversos grups parlamentaris, encapçalats pel que representa a les milícies proiranianes, han fet fracassar aquest dimecres el tercer intent del Legislatiu iraquià d’elegir al nou president del país després de boicotejar la sessió parlamentària i impedir el quòrum requerit per a portar endavant la votació.

La Cambra de Diputats va haver de convertir la sessió extraordinària que havia convocat en una sessió ordinària perquè no s’han pogut aconseguir els dos terços dels legisladors presents que es requereixen per a poder triar al pròxim cap d’Estat, segons ha informat el departament de comunicació de la Cambra de Diputats iraquiana.

Aquest nou boicot, el tercer en dos mesos, prolonga la paràlisi política a l’Iraq gairebé sis mesos després de les eleccions parlamentàries de l’octubre passat i retarda encara més la formació de govern, ja que es requereix l’elecció d’un nou president que li encarregui la tasca al candidat a primer ministre proposat pel grup majoritari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia