Política

Un comandament de l’OTAN admet una possible fallada d’Intel·ligència dels EUA sobre Rússia

El general nord-americà Tod Wolters creu que intel·ligència podria haver fet una sobrevaloració de la capacitat militar russa

El principal comandant militar de l’OTAN i cap del Comando Europeu dels EUA, el general Tod Wolters, no ha descartat aquest dimarts que s’hagi produït “una bretxa” en la recopilació de dades d’Intel·ligència, que ha portat al seu país a sobreestimar les capacitats militars de Rússia i subestimar les d’Ucraïna.

Wolters ha fet aquestes declaracions en una compareixença davant el comitè de Serveis Armats del Senat dels EUA per a donar explicacions sobre les mesures que s’han adoptat per a contrarestar la invasió russa d’Ucraïna.

En resposta a una pregunta del senador republicà Roger Wicker sobre si hi ha hagut alguna “bretxa d’intel·ligència” que hagi motivat que els EUA sobreestimés a Rússia i subestimés a Ucraïna, Wolters va respondre “podria haver-hi”.

“Com sempre hem fet en el passat, quan aquesta crisi acabi, durem a terme una revisió global en tots els dominis i departaments per a esbrinar on estan els nostres punts febles i ens assegurarem de trobar la manera de millorar-los”, ha indicat Wolters.

El general estatunidenc ha fet aquestes declaracions en un moment en què l’avanç de Rússia a Ucraïna s’ha estancat, la qual cosa ha portat al fet que els ucraïnesos fins i tot hagin recuperat terreny a l’est de Kíev.

Els EUA i els seus aliats estan proporcionant armes i equipament militar a Ucraïna, que pateix una invasió per part de Rússia des del passat 24 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia