Política

política

Amnistia Internacional: “La invasió d’Ucraïna és una catàstrofe per al planeta”

Amnistia Internacional denuncia que la paràlisi dels organismes internacionals ha permès l’ocupació russa

L’ONG alerta que el 2021 s’ha produït un repunt dels conflictes armats

La trajectòria prèvia de “vergonyosa inacció” i de “paràlisi” dels organismes internacionals davant dels conflictes ha pavimentat el camí per a la invasió russa d’Ucraïna. Ho denuncia Amnistia Internacional en el seu darrer informe, que va presentar ahir a Johannesburg, on també reclama una remodelació de l’ordre global a l’alçada dels desafiaments que enfronta el món. “Francament, el Consell de Seguretat de l’ONU hauria d’anomenar-se el Consell d’Inseguretat de l’ONU. Va fracassar una vegada i una altra davant del cop militar a Myanmar, a la presa talibana de l’Afganistan o en el conflicte persistent a Síria “, afirma la secretària general d’AI, Agnès Callamard. L’informe d’Amnistia Internacional – que ha examinat la situació dels drets humans en un total de 154 països– mostra que “el 2021 n’hi va haver més”, en sumar-se les noves crisis bèl·liques a les preexistents, i que això va fer encara més plausibles situacions com la d’Ucraïna.

El cas concret de Rússia rau, segons la secretària general, en l’afebliment de la capacitat internacional per controlar els problemes de seguretat amb exemples de violacions prèvies que van des de la pròpia actuació russa a Síria -amb crims de guerra com bombardejos a escoles- a la invasió nord-americana de l’Iraq fa dues dècades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia