Política

política

Erdogan demana un alto el foc a les delegacions de Kíiv i Moscou

El president turc exigeix “responsabilitat”

Les negociacions s’inicien a Istanbul amb una benvinguda freda i sense encaixades de mans

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha obert les converses de pau a Istanbul amb la petició que s’arribi a un acord per aturar les hostilitats entre els dos països. La trobada entre les dues delegacions ha estat freda i sense encaixades de mans segons informa The Guardian. “Aquesta tragèdia ha de parar”, ha assenyalat Erdogan davant dels representants de Rússia i Ucraïna. “Tothom està esperant bones notícies de vostès”, ha insistit el mandatari després de recordar els seus esforços i els del seu govern per mediar entre les parts i aconseguir una solució que posi fi als combats

Les converses que s’engeguen avui a Istanbul són una nova oportunitat per la pau. La neutralitat d’Ucraïna i l’estatut de les zones en disputa a l’est, el Donbass, també seran part de la negociació. Tot i això, Ucraïna ja ha avançat que no contempla fer concessions territorials.

Anteriorment ambdues delegacions s’havien reunit a Bielorússia, país aliat del Kremlin. Ara ho faran en territori turc on el govern que lidera Recep Tayyip Erdogan està fent àmplies gestions diplomàtiques per acostar posicions entre ambdós països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia