Política

L’OTAN activa defenses “nuclears, biològiques i químiques” perquè tem que Putin n’utilitzi a Ucraïna

L’aliança atlàntica enviarà més equipament de defensa a Ucraïna

L’OTAN ha decidit activar “elements” de “defensa nuclear, biològica, radiològica i química” perquè tem que Rússia utilitzi armes químiques o biològiques a Ucraïna. Així ho ha assegurat aquest dijous el secretari general de l’organització, Jens Stoltenberg, després de la reunió de líders a Brussel·les.

Alguns estats també estan desplegant defenses químiques i nuclears addicionals, ha dit Stoltenberg sense concretar quins.

En paral·lel, l’aliança atlàntica ha aprovat l’enviament a Ucraïna equipament defensiu per protegir-se d’atacs químics o nuclears de Rússia, així com assessorament per fer-lo servir. “Estem preocupats per la retòrica de Rússia, sembla que busca un pretext per utilitzar armes químiques o biològiques”, ha alertat Stoltenberg.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha intervingut telemàticament aquest dijous en la cimera entre els líders de l’OTAN per abordar el conflicte a Ucraïna i la resposta contra l’agressió de Moscou. En la seva intervenció, Zelenski ha afirmat que Rússia està utilitzant bombes de fòsfor en els seus atacs contra Ucraïna, un material militar considerat com a armes químiques.

D’altra banda, Zelenski ha demanat de nou que l’Aliança proporcioni ajuda militar “sense restriccions” al país ucraïnès, i ha lamentat la “falta de resposta” de l’organització defensiva davant l’agressió russa. “El pitjor durant la guerra és no tenir respostes clares a les nostres peticions d’ajuda”, ha expressat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia