Política

La fiscalia insisteix a condemnar una piulada contra el rei

“Tallem-li el coll a aquest fill de puta”, deia el comentari a Twitter

El judici debat el límit a la llibertat d’expressió

La fiscalia de l’Audiencia Nacional va mantenir ahir la petició de condemna per a un jove de Vilabella, a l’Alt Camp, per una piulada d’aquest contra el rei Felip VI, i amb la seva actuació va qüestionar la sentència dictada en el seu dia pel Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) emparant la desconsideració contra el monarca com un acte de llibertat d’expressió política.

En el marc de la campanya #CoronaCiao, Albert Baiges va piular en el seu dia el text següent: “De veritat, tallem-li el coll a aquest fill de puta”, amb relació al monarca espanyol. Com ja ha passat en el cas d’altres piulades de simpatitzants del moviment independentista, la Policía Nacional va obrir una investigació sobre l’autoria del text que va acabar amb la judicialització del cas i una acusació per delicte d’odi amb una petició de condemna de quatre mesos de multa amb 6 euros diaris.

El judici del cas es va celebrar ahir a les instal·lacions de l’Audiencia Nacional a Fernando de Henares, allunyant la cita de la seu del Tribunal Suprem, on, ahir mateix, hi havia citada Eulàlia Reguant pel seu judici de desobediència.

En la seva intervenció davant del tribunal, la fiscalia va argumentar que la sentència del TEDH que va absoldre dos joves catalans condemnats a presó per cremar una foto del rei no es pot aplicar en el cas de la piulada, ja que, al seu entendre, en aquella resolució es posa límits a la llibertat d’expressió com els missatges amb continguts de discurs d’odi.

L’acusat va reconèixer ser l’autor de la piulada i va defensar la seva acció assegurant que professa una legítima animadversió envers la institució de la corona espanyola. El seu advocat, Carles Perdiguero, va demanar l’absolució recordant la sentència del TEDH i denunciant la banalització absoluta dels delictes d’odi.

Les investigacions per piulades al Twitter segueixen aquests dies amb citacions a la fiscalia de Barcelona per escrits contra la persecució del català a l’escola.

LA XIFRA

4
mesos
de multa a 6 euros diaris és la petició de condemna que ha fet la fiscalia contra Albert Baiges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia