Política

Una altra moció de censura que canvia l’alcaldia de Setcases

Joan Casadevall és el nou alcalde després que la moció hagi prosperat i desbancat Anna Vila

Els signants al·leguen la ingovernabilitat del municipi com a causa

Setcases va tornar a canviar d’alcalde ahir després que prosperés la moció de censura contra Anna Vila, que des del maig de l’any passat governava en minoria. Segons informa ACN, els dos únics tinents d’alcalde, Joan Casadevall Núria Vila, van renunciar i van passar a ser no adscrits. Aquest gener, van decidir presentar la moció de censura, com a últim intent per intentar forçar un canvi d’actitud i de manera de fer d’Anna Vila, segons va detallar Casadevall al ple. Durant la lectura del text de la moció, els tres regidors signants –Casadevall, Vila i el socialista Carlos Fernández– alertaven de la situació d’“ingovernabilitat” actual i es queixaven de l’actitud d’Anna Vila, a qui acusen d’actuar de forma “autoritària, hermètica i amb falta de transparència”.

Durant el ple, Casadevall va admetre que mai no hauria pensat presentar una moció contra la persona que havien votat perquè liderés l’equip de govern i també va dir que era un “dia trist”. En aquest sentit, va assegurar que l’“únic motiu” de la moció és “democratitzar” la institució, i va expressar el desig que tots els regidors puguin participar en la presa de decisions i estar al corrent de tot, “arribant a consensos, i no una persona sola”, va indicar.

En el seu discurs, el ja nou alcalde també va retreure a Vila els principals “errors” que hauria comès, com ara oblidar les persones que l’havien votat com a alcaldessa, creure que l’Ajuntament és el seu “espai particular” i oblidar la resta de persones que en formen part, i finalment, el seu comportament “intransigent i a vegades autoritari”.

L’exalcaldessa va negar la falta de diàleg, va subratllar els intents infructuosos per contactar amb els regidors i va assegurar que havia actuat sempre pensant en el bé comú. Des del seu punt de vista, la moció “prioritza l’interès privat per sobre del públic i pot passar factura al municipi”, que té pendents importants inversions i projectes. Malgrat tot, va assegurar que continuarà treballant per al poble ara fora del govern.

Vila també va dir que “des de les primeres reunions” ja hi va haver coses que “grinyolaven i generaven desconfiança”, i que ja intuïa que acabaria amb una moció de censura, “sigui per enveja o revenja”. Aquesta última frase va anar dirigida al regidor socialista Carlos Fernández, a qui Vila ja va desbancar en el mandat anterior amb una moció de censura.

LA XIFRA

3
regidors
són els que han signat la moció de censura contra Anna Vila, que l’ha desbancat de l’alcaldia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia