Política

Brussel·les demana als governs la retirada gradual de les mesures de suport econòmic

La presidència francesa es fixa com a “prioritat” que l’impost mínim de societats del 15% s’apliqui a la UE el 2023

El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, ha demanat aquest dimarts als governs la retirada gradual de les mesures de suport econòmic. En la roda de premsa posterior a la reunió de ministres de Finances de la Unió Europea, Dombrovskis ha dit que l’economia del bloc comunitari continuarà creixent tant aquest any com el que ve i, per tant, “es donen les condicions” per començar a retirar les ajudes. Pel que fa a l’aplicació a la Unió Europea del pacte a l’OCDE per a un impost mínim de societats del 15%, el vicepresident econòmic de l’executiu comunitari ha confiat que s’assoleixi un acord “el més aviat possible”.

Per la presidència francesa del Consell, és una “prioritat” tancar un acord sobre la directiva que ha d’aplicar a la Unió Europea el pacte de l’OCDE, segons ha dit el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire. “És una directiva, no depèn de ningú més que de nosaltres, de la voluntat dels estats membre”, ha dit Le Maire.

En el debat sobre com aplicar un acord mínim de societats del 15% a la Unió Europea, països com Malta, Suècia o Estònia consideren que el calendari que planteja la proposta de la Comissió Europea per començar a implementar aquest impost l’1 de gener del 2023 és massa ambiciós. Altres països, com França o Espanya, defensen avançar ràpidament.

Pel que fa a la revisió de les regles fiscals, Dombrovskis ha dit que està “emergint un consens en algunes qüestions”, malgrat que les discussions són encara inicials. Al seu torn, Le Maire ha remarcat que cap país qüestiona la necessitat de reduir el deute, sinó “el calendari”. Així, el ministre francès ha afirmat que la qüestió és com equilibrar la reducció del deute públic amb les “inversions massives” necessàries per a les transicions verda i digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia