Política

L’oposició redobla els atacs per la nova cúpula als Mossos

El PSC acusa ERC de “destruir” el prestigi del cos, mentre que Elena nega que els canvis incideixin en investigacions sobre corrupció

Trapero farà d’analista, però sense agents a les seves ordres

Els canvis decretats pel Departament d’Interior en l’estructura de comandament dels Mossos continuen alimentant una polèmica política que incorpora nous episodis dia rere dia. A la contundència en la crítica que fins ara han expressat formacions com Vox, Cs i el PP, ahir s’hi va afegir el PSC, que va exigir la compareixença del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del vicepresident Jordi Puigneró al Parlament per donar compte d’aquest relleu. A l’hora de justificar-ho, la portaveu dels socialistes, Èlia Tortolero, va acusar ERC, que és qui té el control polític sobre el departament, de “destruir el prestigi” del cos policial, i alhora va qualificar els canvis d’“escàndol” i de “purga per controlar els Mossos” i perquè no s’investiguin “els casos de presumpta corrupció”.

El dard del PSC fa referència directa a un dels punts centrals d’aquesta controvèrsia, la decisió d’apartar l’intendent Toni Rodríguez del comandament de l’àrea d’investigació, la mateixa que s’encarrega d’escodrinyar sobre possibles casos de corrupció que afecten la classe política en general, i partits del govern en particular. Sobre això, el conseller Elena va voler ser contundent, i fins i tot vehement, quan va negar que darrere d’aquest relleu hi hagi cap voluntat d’entorpir cap investigació. “Abans moro que tapar la corrupció”, va dir el conseller, que hi va afegir: “Quin interès pot tenir ERC a tapar la corrupció, quan no ha tingut cap cas en la seva història?” En una entrevista a RAC1, també va explicar que el soci dels republicans a l’executiu, JxCat, no coneixia aquests canvis –“no ho sabien, perquè vaig considerar que era una decisió del conseller d’Interior”– i alhora va assegurar desconèixer que Rodríguez hagués demanat empara judicial per indagar en possibles afers sensibles sense ingerències polítiques, les quals, a més, no li consten: “Si em constessin ingerències polítiques en les investigacions de la policia catalana, actuaria”, va manifestar.

Pel que fa a la decisió que al seu dia va acaparar més titulars, la d’apartar el major Josep Lluís Trapero de la direcció del cos, Elena va exposar que el motiu per fer-ho va ser d’idoneïtat per al càrrec –“en un moment determinat vaig considerar, perquè és la meva obligació i la meva prerrogativa, que la millor persona per al nou projecte no era Trapero, sinó una altra persona i un nou equip”– i no va voler concretar quin serà el seu nou destí, però va assenyalar que vol que continuï als Mossos fent d’analista. Ja ha transcendit que, en aquesta tasca, no tindrà agents a les seves ordres.

LA FRASE

Abans moro que tapar la corrupció... Quin interès pot tenir ERC a tapar-la quan no té cap cas?
Joan Ignasi Elena
conseller D’interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia