Política

El líder iraquià surt il·lès d’un atemptat

Un dron ataca la residència d’Al-Kazemi, a la zona verda de Bagdad

Els països àrabs i la UE condemnen l’acció

El primer ministre iraquià, Mustafa al-Kazemi, va sortir il·lès, ahir, d’un atac amb dron bomba al centre de Bagdad, segons van informar fonts oficials. Un comunicat reproduït per l’agència de notícies oficial iraquiana, INA, indicava que s’havia produït “un intent fallit d’assassinat contra el primer ministre, el comandant en cap de les forces armades, amb un dron amb explosius llançat contra la seva residència a la zona verda de Bagdad” i que Al-Kazemi no havia “patit cap dany” i tenia “bona salut”. El mateix primer ministre va confirmar a través de Twitter que estava sa i estalvi: “Estic bé, lloat sigui Déu, entre el meu poble, i demano calma i moderació a tothom per al bé de l’Iraq”, va piular.

L’atemptat, a la zona verda –àrea fortificada de la capital iraquiana on es concentren edificis oficials i ambaixades–, arriba en un moment de tensions al país després dels xocs violents entre manifestants i policies en una protesta, la setmana passada, contra els resultats de les eleccions legislatives del 10 d’octubre. Diversos partits i milícies xiïtes i proiranians consideren fraudulent l’escrutini dels comicis, en què van registrar una important pèrdua de vots. D’altra banda, els dos darrers anys, la zona verda també ha estat objecte de diversos atacs amb coets, principalment contra l’ambaixada dels EUA, arran de l’assassinat pel Pentàgon del poderós comandant iranià Qasem Soleimaní mitjançant un bombardeig selectiu, el gener del 2020. Els països àrabs, l’ONU i la UE van condemnar, ahir, de forma “enèrgica” l’atac contra Al-Kazemi, qualificat d’“acte de sedició” per l’Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia