Política

El Congrés avala les candidatures quatre magistrats del TC pactats entre PSOE i PP

Els socialistes voten els candidats del PP i el govern espanyol ho justifica per “l’interès superior” de renovar el TC

La Comissió de Nomenaments del Congrés dels Diputats ha avalat aquest dimarts les candidatures dels quatre nous membres del Tribunal Constitucional (TC) pactats entre el PSOE i el PP. Són Enrique Arnaldo i Concepción Espejel, proposats pel PP, i Inmaculada Montalbán i Juan Ramón Sáez Valcárcel, proposats pel PSOE i Podem.

Malgrat que durant la presentació de les candidatures els socialistes han posat en dubte la imparcialitat dels candidats suggerits pel PP, finalment els representants del govern espanyol han votat a favor de les quatre candidatures. En una votació per vot ponderat, la Comissió els ha declarat idonis amb 242 vots a favor, cap en contra i 12 abstencions.

Cs i Vox han marxat de la comissió pel que han titllat de “teatret” i ERC i PNB no hi ha participat.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha justificat el vot del PSOE a favor dels candidats suggerits pel PP per “l’interès superior” que suposa la renovació del Tribunal Constitucional. Ha apuntat que l’executiu treballarà ara per estendre l’acord al CGPJ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia