Política

L’ANC diu que els dos anys de marge al diàleg “no seran perduts” si es prepara el país per a la independència

L’entitat critica que el pla de Govern no contempli la “ruptura” però n’aprova les accions sectorials

L’Assemblea creu que els dos anys de marge a la taula de diàleg “no seran perduts” si el Govern avança en els “marges” per “preparar millor” el país per a la “ruptura”. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha presentat aquest dijous l’informe de “fiscalització” dels primers 100 dies de Govern, i ha criticat que el pla de l’executiu no contempli la independència “a curt termini” -tot i matisar que és “normal” perquè la legislatura fa poc que ha començat. Paluzie ha donat un marge de confiança al Govern i n’ha aprovat les accions de “sobirania sectorial”. D’altra banda, Paluzie ha coincidit amb la carta de Carles Puigdemont a ‘El Punt Avui’ on demana a ERC que no abordi a la taula de diàleg la seva situació a l’exili.

L’ANC ha avalat les actuacions del Govern per actuar “amb sentit d’estat” contra els efectes econòmics de la pandèmia. De fet, l’apartat sobre “justícia social” és l’únic que l’entitat aprova respecte l’actuació del Govern en els seus primers 100 dies. N’apunta una “execució parcial”. De la resta d’apartats, l’ANC n’adverteix que no està previst que n’executi res, o com a molt que només es preveu de manera “parcial”.

Així, l’entitat creu que l’executiu d’Aragonès no combrega amb el decàleg de l’Assemblea sobre el compliment de mandat de l’1-O, ni en “sobirania i no cooperació institucional”. En aquest darrer apartat, l’ANC només aplaudeix que el Govern es negués a assistir a la conferència de presidents autonòmics, o que el 12 d’octubre treballés com un dia qualsevol.

En síntesi, l’Assemblea creu que el pla de Govern “no està pensat per la ruptura a curt termini”. Així, l’entitat valora que, en tot allò que representa “confrontació institucional”, la valoració és “negativa”. Ara bé, apunta que en alguns marges de preparació per fer la independència, “sembla que hi ha voluntat d’avançar” amb accions en l’àmbit sectorial de sobiranies.

Sobre la carta de Puigdemont, Paluzie ha comentat que “els indults anticipats no són solució de res”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia