Política

El tribunal de Sàsser deixa en suspens el procediment de l’euroordre contra Puigdemont a l’espera de Luxemburg

Puigdemont assegura en sortir del jutjat que està “molt content”

El tribunal de Sàsser ha decidit aquest dilluns deixar en suspens el procediment de l’euroordre contra l’expresident Carles Puigdemont, segons ha informat el seu advocat italià, Agostinangelo Marras.

El Tribunal d’Apel·lació de Sàsser (Sardenya, Itàlia) ha suspès el procediment sobre el lliurament a Espanya de l’expresident Carles Puigdemont a l’espera que es pronunciï la justícia europea sobre la seva immunitat i la qüestió prejudicial, segons ha afirmat el seu advocat a Itàlia, Agostinangelo Marras.

“La Cort d’Apel·lació de Sàsser ha decidit suspendre la decisió fins que la Cort Europea de Justícia resolgui abans dues qüestions, la relativa a la immunitat del president Puigdemont i a la relativa a la competència del jutge espanyol d’emetre un procediment com el que ha emès”, ha explicat Marras, al final d’aquesta vista i davant els mitjans que esperaven davant del tribunal.

Preguntat sobre els temps, el lletrat italià ha assenyalat que no pot donar dates concretes de quant podrà durar aquesta espera i ha matisat que la causa no està arxivada, sinó només suspesa.

Puigdemont, que no ha fet declaracions a la sortida de la Cort, va ser detingut el 23 de setembre a la seva arribada a l’aeroport de l’Alguer per una ordre del Tribunal Suprem i va ser traslladat a la presó d’alta seguretat de Sàsser, encara que va ser posat en llibertat l’endemà.

L’euroordre, per tant, queda pendent fins que Luxemburg resolgui sobre la immunitat de Puigdemont i les prejudicials del magistrat Pablo Llarena.

L’expresident ha sortit del tribunal poc després de les tres de la tarda. “Estic molt content”, ha dit, en italià, mentre saludava algunes de les persones que eren davant del tribunal per donar-li suport. Més tard ha fet un comentari al seu Twitter oficial on s’ha referit a la independència de la justícia italiana on es veu una foto de la porta d’accés de la sala on ha tingut lloc la vista i que porta el nom de Giovanni Falcone, jutge especialitzat a perseguir els crims de la Cosa Nostra siciliana que va ser assassinat per la màfia italiana en atemptat.

Per la seva banda, l’advocat Gonzalo Boye ha escrit ‘Giustizia’ , també en italià, en el seu perfil de Twitter.

El president a l’exili té previst fer una roda de premsa a partir de les 18.30 h segons ha anunciat el Consell per la República i que es podrà seguir a través de les xarxes socials .

Reaccions a la decisió del tribunal d’apel·lació de Sàsser

Redacció

El president del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat la llibertat de l’expresident Carles Puigdemont després que el tribunal de Sàsser hagi deixat aquest dilluns en suspens el procediment de l’euroordre contra ell. Tot plegat, a l’espera que Luxemburg resolgui sobre la immunitat de Puigdemont i les prejudicials del jutge Pablo Llarena. “La Justícia a Europa es posiciona, un cop més, contra la repressió de l’estat, però la persecució judicial només s’aturarà amb amnistia i autodeterminació”, ha escrit Aragonès en una piulada al seu compte de Twitter . “Us volem lliures i a casa a tots els represaliats”, ha conclòs.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha lloat que l’expresident Carles Puigdemont “és avui encara més lliure” i que “la justícia espanyola, cada cop més aïllada”. Borràs ho ha dit des del seu compte de Twitter després que el tribunal de Sàsser deixi en suspens el procediment de l’euroordre contra ell. Tot plegat, a l’espera que Luxemburg resolgui sobre la immunitat de Puigdemont i les prejudicials del jutge Pablo Llarena.

El president d’ERC i exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha celebrat que l’expresident Carles Puigdemont hagi quedat en llibertat després que el tribunal de Sàsser deixi en suspens el procediment de l’euroordre contra ell. Tot plegat, a l’espera que Luxemburg resolgui sobre la immunitat de Puigdemont i les prejudicials del jutge Pablo Llarena. “La justícia que manca a l’Estat espanyol arriba i arribarà d’Europa”, ha escrit el dirigent republicà . “Per l’amnistia, l’autodeterminació i la independència de Catalunya. Amb tu, president”, ha afegit.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha afirmat que “a Europa la justícia funciona”, mentre que “a Espanya ni està ni se l’espera”. Aquesta ha estat la valoració de Sànchez a la decisió del tribunal de Sàsser de deixar en suspens el procediment de l’euroordre contra ell. Tot plegat, a l’espera que Luxemburg resolgui sobre la immunitat de Puigdemont i les prejudicials del jutge Pablo Llarena. El dirigent de JxCat ho ha celebrat amb un missatge des del seu compte de Twitter , acompanyat d’una expressió d’agraïment: “Gràcies! Gràssias! Grazie!” i amb l’etiqueta #freePuigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia