Política

Artadi manté l’oferta de “front comú” per negociar els pressupostos tot i la detenció de Puigdemont

La portaveu de Junts diu que la retenció de l’expresident “posa en entredit” la taula de diàleg

La portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha acusat el govern espanyol “d’emparar” i “blanquejar” la detenció de Carles Puigdemont a l’Alguer. En roda de premsa, Artadi ha assenyalat també “l’obsessió” del president Pedro Sánchez per detenir Puigdemont. L’intent de detenció, segons Artadi, reforça la poca credibilitat de la taula de diàleg i ha afegit que aquest espai queda en “entredit”. “La detenció és una prova més de la manca de voluntat política per resoldre el conflicte polític”, ha afegit. Però Artadi manté l’oferta “sincera” de “front comú” independentista per negociar els pressupostos de l’Estat. I veu un “canvi de guió” en ERC després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi recelat d’aquesta proposta.

Artadi ha afirmat que la detenció de Puigdemont “destapa” l’estratègia del govern espanyol i la “voluntat real” del president Sánchez, “que no té coratge per buscar una solució política”. Es tracta, segons ha afegit la vicepresidenta de Junts, de “l’error més gran” de l’estat espanyol després de l’1-O.

En aquest context, Artadi ha afirmat que Junts “no pot fer veure que no ha passat la detenció” de Puigdemont i que, per tant, aquesta qüestió estarà al “centre del debat” d’una setmana marcada pel debat de política general al Parlament. I és que, segons ha afegit, les institucions espanyoles han fet un “ridícul esperpèntic” davant la justícia italiana.

Accions al Congrés i al Senat

Artadi ha explicat que el seu partit ha presentat una bateria de preguntes al Congrés per saber si el govern espanyol tenia coneixement de la detenció de Puigdemont, quina participació ha tingut la policia espanyola, i sobre l’actuació de l’espionatge espanyol, entre altres preguntes. Així mateix, Junts ha demanat la compareixença del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Senat per la mateixa qüestió.

Insisteix amb el “front comú” independentista per negociar els pressupostos

Pel que fa a la negociació dels pressupostos de l’Estat, Artadi ha defensat que l’independentisme té “pocs elements” per seguir pressionant el govern espanyol i ha assenyalat que el més important són els comptes. “Volem fer-ho conjuntament amb l’independentisme. Fer un front comú i unitari que reforça tothom, al conjunt de l’independentisme i a cadascun dels partits”, ha afirmat.

Després que el president Aragonès hagi rebutjat aquest front comú si és per “desgastar l’independentista del costat”, Artadi ha apuntat a un “canvi de guió” d’ERC ja que, segons ha recordat, la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, s’hi va mostrar disposada la setmana passada. I ha assegurat que la seva oferta és “sincera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia