Política

Junqueras demana “no posar pals a les rodes” al diàleg i prioritzar l’interès general al partit

El líder d’ERC es compromet a intentar que la taula “no descarrili” però reclama “fruits”

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat que no es posi “pals a les rodes” a la taula de diàleg i ha dit que “no hi ha alternativa” a la negociació. “Qui posa pals a les rodes pensa en l’interès general o en el particular? En el bé del conjunt o en els seus partits i els possibles resultats electorals?”, ha preguntat en una entrevista a Telecinco. En ser preguntat per si es referia a JxCat, Junqueras ha insistit que s’adreçava “a tothom en general” i ha insistit a demanar que aquesta via funcioni. El líder d’ERC s’ha compromès a “ajudar que no descarrili” la negociació però ha avisat que ha de “donar fruits i ser efectiva”.

Durant l’entrevista Junqueras ha remarcat que la taula només serà fructífera si s’hi acaba acordant un referèndum i l’amnistia. El líder d’ERC també ha insistit que la taula de diàleg és “la millor solució” per afrontar el conflicte perquè les alternatives existents “acostumen a retroalimentar altres vies poc desitjables”.

Junqueras ha insistit que la negociació és entre governs i per tant la delegació ha de ser de governs –i no de membres del partit, com va proposar Junts-, i ha assegurat que si Junts canvia la seva delegació seran “sempre ben rebuts”.

Aldarulls a Barcelona

Junqueras també ha condemnat els aldarulls i actes vandàlics que s’han viscut a Barcelona els darrers dies coincidint amb els macrobotellots de la Mercè. El líder d’ERC ha assegurat que faran servir “tots els recursos” que tinguin al seu abast per garantir una seguretat pública efectiva, tant amb mesures policials com socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia