Política

Aragonès rebutja un front comú amb Junts per negociar els pressupostos de l’Estat si és per “desgastar” ERC

El president de la Generalitat demana “més unitat” per “reforçar” la posició catalana a la taula de negociació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat fer un front comú amb Junts per negociar els pressupostos de l’Estat si és “una eina per desgastar l’independentista del costat”. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’, Aragonès ha respost d’aquesta manera a la petició de la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, que ha instat ERC i CUP a negociar junts els comptes estatals per aprofitar la “feblesa” parlamentària de Pedro Sánchez. “Si és per justificar un no i intentar arrossegar ERC cap al no, llavors no”, ha afegit. El cap de l’executiu català també ha fet una crida a “reforçar” la posició catalana a la taula de negociació. “Caldria molta més unitat. Hem de fer pinya. Anar a la una”, ha defensat.

“Si podem sumar esforços millor. Si cada dia hem d’anar buscant una excusa per votar que no, diem d’entrada que no i ja està. El que demano és que tothom posi les propostes sobre la taula i en parlem honestament. Si podem anar junts a negociar tindrem més força però si ha de ser una eina per desgastar l’independentista del costat, millor que no comencem”, ha afirmat Aragonès en referència als pressupostos de l’Estat. I, en aquest sentit, ha demanat a Junts que no faci “política de curt termini” perquè “la gent està molt cansada de politiqueria”.

Aragonès ha assegurat que ningú de Junts li ha demanat que “trenqui” la taula de negociació i el president ha refermat el seu compromís per la via negociada per resoldre el conflicte polític. S’ha mostrat convençut que el seu soci de Govern s’acabarà sumant a la taula i ha reclamat que es “reforci” la posició negociadora de Catalunya. “Malgrat tot, jo continuaré perquè és l’única via per resoldre el conflicte”, ha afegit.

Preguntat per si creu que el govern espanyol és responsable de la detenció de Carles Puigdemont a Sardenya, tal com apunta l’expresident, Aragonès ha evitat “especular” sobre si l’executiu de Pedro Sánchez estava al cas o no de la detenció. “A mi no em consta que fos així, però és el que ells diuen. Seran ells els que s’explicaran, a mi no em correspon”, ha afirmat.

Sí que s’ha referit al govern espanyol per demanar-li que no miri cap una altra banda davant un aparell judicial que manté la “línia repressiva”. En aquest sentit, ha reclamat que promogui instruments legislatius com una llei d’amnistia. I és que, segons Aragonès, la detenció de Puigdemont ha estat un “nou despropòsit” de la deriva de la cúpula judicial que veu “alineada a les tesis nacionalistes espanyoles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia