Política

ANC i Òmnium situen la detenció de Puigdemont en la “persecució demofòbica” contra l’independentisme

Les entitats sobiranistes exigeixen l’immediat alliberament de l’expresident

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, han denunciat que la detenció de Carles Puigdemont a Itàlia és un “nou episodi” de la “persecució demofòbica” dels poders de l’estat espanyol contra l’independentisme. Des de la concentració al consolat d’Itàlia a Barcelona, els dirigents de les entitats sobiranistes han exigit l’alliberament immediat de l’expresident de la Generalitat. Paluzie ha assenyalat “l’acarnissament de l’estat espanyol amb la figura de Puigdemont a l’exili”. I, segons Cuixart, els poders de l’Estat han fet una “argúcia legal” per privar l’expresident dels seus drets com a eurodiputat.

Paluzie ha considerat “excessiu” el desplegament policial davant les portes del consolat d’Itàlia quan, segons ha dit, “tothom sap que les concentracions de l’ANC són organitzades i cíviques en el marc legítim del dret a la protesta i la manifestació”. La presidenta de l’Assemblea també ha fet una crida a l’independentisme “de base” a mobilitzar-se.

Per la seva banda, Cuixart considera “incomprensible” que al “cor d’Europa” un eurodiputat sigui privat de llibertat “per posar urnes”. “Des de la lluita no violenta i des de la persistència, els drets fonamentals s’exerceixen. Demanem la fi de la repressió i que puguin tornar a Catalunya tots els exiliats”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia