Política

Centenars de persones es concentren a Vic per la independència i contra la repressió

Hi han assistit Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Dolors Bassa, entre d’altres

El president d’Òmnium apel·la a la unitat de l’independentisme: “L’objectiu de la repressió és dividir-nos. No ens deixem dividir”

Diversos centenars de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça Major de Vic (Osona) per homenatjar els presos polítics de l’1-O indultats i a altres encausats pel procés.

En l’acte, convocat per l’entitat Pacte, han participat el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; els exconsellers de JxCat Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn; el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i l’exconsellera d’ERC Dolors Bassa.

Els fins fa poc presos polítics han agraït a la ciutadania el seu suport i han reiterat la seva voluntat de seguir lluitant per la independència de Catalunya.

“Ho tornarem a fer i millor”, ha exclamat Cuixart en una plaça gairebé plena d’assistents –amb mascareta però amb prou feines distancia de seguretat. Cuixart ha apel·lat a la unitat de l’independentisme: “L’objectiu de la repressió és dividir-nos. No ens deixem dividir”, ha advertit.

“Ens volien encongits i amb el cap avall i aquí estem”, ha afegit Bassa.

Els participants en l’acte han exigit el retorn dels líders independentistes que són a l’exili.

La mobilització ha reunit altres represaliats, com Txevi Buigas, Marcel Vivet, Roger Español, Dani Gallardo, Pol Serena i Jordi Pesarrodona, i figures de l’independentisme com la presidenta del Parlament, Laura Borràs, o el diputat de JxCat al Parlament Francesc de Dalmases.

Cuixart protagonitzarà demà l’acte de commemoració del 60 aniversari d’Òmnium Cultural, a Elna (Rosseló), un esdeveniment que reunirà la plana major de l’independentisme, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el president de JxCat, Carles Puigdemont, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, al capdavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia