Política

Recollida simbòlica

El PP provincial va recollir ahir durant només una hora i mitja 70 signatures a la barcelonina plaça Espanya

S’havia convocat per les xarxes els militants

El PP català ha fet, de moment, una recollida de signatures contra els indults més simbòlica que altra cosa. No ho ha publicitat. No ha fet convocatòries públiques d’hores i llocs de recollida. Quan la vicepresidenta primera del govern espanyol, la socialista Carmen Calvo, va reptar els populars a atrevir-se a recollir signatures a Catalunya, el PP de Barcelona va decidir fer-ho, però en una iniciativa més espontània i reactiva que no pas planejada amb calendari i organització logística. De fet, no és una campanya general del PP català.

Quan algun mitjà de Madrid publicava dimecres que els populars no recollirien signatures a Catalunya, dirigents estatals del PP anunciaven als periodistes del Congrés que sí que hi hauria una taula de recollida el cap de setmana. Els mitjans acabaven rebent una convocatòria per ahir diumenge al migdia a la barcelonina plaça Espanya. Mitja dotzena de membres del PP, encapçalats pel vicesecretari d’organització de Barcelona, Miguel Ángel Ochoa, muntaven dues taules de platja a dos quarts de dotze del migdia al peu de l’avinguda de Maria Cristina.

La recollida va ser més simbòlica que res perquè ja desmuntaven les taules i recollien les coses a la una del migdia, una hora i mitja després d’haver instal·lat el punt i amb el resultat de 70 signatures recollides. Fonts del partit admetien que s’havia fet una crida directa a militants i simpatitzants perquè acudissin a plaça Espanya a aportar la seva signatura.

De fet, el gruix de les persones que van signar ahir ho van fer entre el migdia i quarts d’una, la primera mitja hora de convocatòria. Mari Carmen Reverter era una de les àvies que aportava la seva firma. Com a militant del PP, admetia que havia rebut un missatge del partit convocant-la i que ho havia fet perquè no vol “saber res de Sánchez ni dels independentistes”.

La recollida es va fer amb normalitat però amb el retret i l’insult d’algun vianant. En adonar-se del motiu de la taula amb la bandera espanyola i la catalana visibles, un jove els va etzibar en passar: “Visca Catalunya, cabrons!” Una àvia els va retreure en castellà: “Això és feixisme!” Una membre del PP li va etzibar que la feixista era ella, una acusació a la qual l’àvia va tornar a respondre afirmant que aquell acte pretenia “encoratjar el feixisme contra els catalans”. El tercer i últim retret els el feia una dona de mitjana edat: “Vergonya us hauria de fer!” Cap més incident.

Ochoa justifica la recollida “en defensa dels milions de catalans que respecten la llei” tot advertint que “no es pot premiar aquells que amenacen de tornar a delinquir”. Des del partit s’informava que la de Barcelona era la quarta taula que s’havia muntat a Catalunya en l’espai públic. La primera s’havia tret aquesta setmana davant de la seu barcelonina del PP, però també s’han recollit firmes a Castelldefels i a Mataró, divendres. A les seus populars de Catalunya sí que se’n recullen durant l’horari d’obertura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia