Política

Bonificació per a firaires i artistes al carrer, a Blanes

L’Ajuntament redueix a la meitat la taxa d’ocupació de la via pública, com el 2020

Els paradistes de les fires d’estiu i els col·lectius que actuen o exhibeixen els seus productes al passeig de Mar de Blanes tindran un 50% de bonificació en la taxa municipal d’ocupació de la via pública, segons va aprovar ahir el ple de manera unànime.

Aquesta mesura significa una modificació de les ordenances fiscals. Afecta, entre altres, fotògrafs i caricaturistes. Si a causa de la pandèmia no poden parar al carrer, l’Ajuntament no els cobrarà res, i si ja han pagat, els farà la devolució, va dir el regidor d’Hisenda, Carlos Garzón (ERC), en la sessió plenària. El consistori ja havia aplicat aquesta mesura el 2020.

D’altra banda, seguint la llei de pressupostos de l’Estat, el consistori va aprovar l’increment del salari del 0,9% als empleats municipals (uns 350). La puja s’incorpora a partir de la nòmina d’abril, amb efectes retroactius.

En contra de la MAT

D’altra banda, el ple va aprovar una moció en contra del ramal de la MAT, que van presentar l’equip de govern, d’ERC i En Comú Podem, i Junts. Hi va haver 19 vots a favor –s’hi van afegir el PSC (cinc regidors) i l’edil no adscrit– i dues abstencions (de Ciutadans). La regidora Marian Anguita (En Comú Podem) va recordar que el ple ja s’havia oposat a la MAT el 2012, en una moció presentada per la CUP.

Abans de l’Ajuntament de Blanes també s’havien oposat al ramal de la Selva de la MAT els consistoris de Sant Hilari, Vilobí d’Onyar, Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Osor, Tossa de Mar i Sils, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia