Política

Biden anunciarà mesures per frenar la proliferació d’armes de fabricació casolana

Anunciarà mesures per evitar, per exemple, l’augment de l’ús de ‘ghost guns’, armes de fàcil muntatge i sense número de sèrie

L’autor d’un tiroteig en un supermercat de Colorado fa dues setmanes amb 10 morts va utilitzar aquest tipus de pistola

El president dels Estats Units, Joe Biden, anunciarà aquest dijous mitja dotzena de mesures per limitar les armes al país pressionat pels recents tirotejos a Atlanta i Colorado, així com per la inacció del Congrés.

Entre les mesures que anunciarà destaca una que busca frenar la proliferació d’armes de fabricació casolana, conegudes com ghost guns, segons ha avançat la Casa Blanca en una trucada amb periodistes.

Les ghost guns permeten, a partir de kits amb peces, tenir en aproximadament mitja hora armes que són difícils de rastrejar per les autoritats, ja que no tenen número de sèrie.

“Les policies en ciutats per tot el país estan informant d’un problema que van en augment. Criminals compren kits que contenen gairebé tots els components i instruccions per fabricar una arma en només 30 minuts. I estan usant aquestes armes per cometre delictes”, han explicat des de la Casa blanca.

Biden ordenarà el departament de Justícia que en 30 dies presenti un pla per “ajudar a frenar la proliferació” d’aquest tipus d’armament. També ordenarà que es reguli uns dispositius anomenats arm brace que en acoblar-se converteixen armes curtes en rifles, fent-les molt més precises.

L’autor del tiroteig en un supermercat de Colorado que va deixar 10 morts fa dues setmanes va utilitzar un d’aquests dispositius en el seu atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia