Política

escòcia

Salmond presenta un nou partit independentista alternatiu a l’SNP

L’exministre principal d’Escòcia Alex Salmond va anunciar ahir la creació d’un nou partit independentista, amb el qual concorrerà com a candidat a les eleccions al Parlament escocès, que es faran el 6 de maig. “Avui anuncio una nova força política, el Partit Alba [...], per construir una majoria independentista al Parlament”, va dir Salmond en un discurs gravat amb què va presentar el seu nou partit, amb el qual consuma l’escissió amb el governant Partit Nacional Escocès (SNP) després de la seva guerra interna amb la ministra principal, Nicola Sturgeon.

L’Alba, segons Salmond, aspira a “recollir prop d’un milió de vots” independentistes que en les llistes regionals es poden perdre. “Som un partit de suport per a l’SNP, no busquem la lluita contra ells”, va assegurar. L’excap del govern escocès va explicar que el Partit Alba evitarà dividir el vot a favor de la independència perquè animarà els ciutadans a votar per l’SNP en algunes circumscripcions i a votar per la nova formació allà on els diputats s’assignen segons llistes regionals més grans. Salmond xifra el nombre de representants a favor de la secessió del Regne Unit que es poden assolir al Parlament en “noranta o més”.

Salmond i Sturgeon mantenen una batalla interna després que aquest fos denunciat per assetjament sexual –del qual va ser absolt per la justícia– i posteriorment acusés la seva successora d’haver utilitzat l’escàndol per perjudicar-lo. Sturgeon va ser exonerada d’haver violat el Codi Ministerial, però va ser acusada per una comissió parlamentària d’haver “mentit” a la Cambra sobre les denúncies contra Salmond.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia