Política

Gemma Geis

Diputada electa de Junts

“Ara Esquerra haurà de moure fitxa”

FERMS Se sent satisfeta perquè, malgrat les traves, el projecte de Carles Puigdemont es consolida

DIPUTADA ELECTA DE JUNTS

Junts ha superat Esquerra i es consolida a les comarques gironines, feu de Carles Puigdemont, havent obtingut set diputats.

Cansada, però suposo que contenta?
Sí, perquè amb una participació tan baixa, que sol afavorir els grups petits, hem pogut repetir els set diputats a Girona. He suat i batallat molt. Soc molt formigueta i he treballat molt aquests últims tres anys i això crec que s’ha de valorar. I estic molt contenta, la veritat.
I més amb molt vot independentista fragmentat, amb tants partits que s’han presentat aquestes eleccions?
Quan em vaig presentar a primàries a l’estiu ja em vaig mentalitzar que podia anar així. Em vaig presentar per seguir representant Puigdemont, que és a l’exili i que té un compromís personal extraordinari. També cal tenir en compte que ens han vetat a TV3 i TVE, els drets electorals, tot el que ha passat amb el PDeCAT... Déu-n’hi-do!
Per tot plegat es pot dir que ha estat un bon resultat?
Hem guanyat en municipis on mai ho havíem fet, com Pals. Pels set diputats patia molt, i més amb una participació baixa.
I com es traduirà això? Es notarà el pes gironí?
Nosaltres volem fer un govern independentista i ara Esquerra haurà de moure fitxa. S’ha passat del 50% dels vots a favor de la independència i això és una fita important, més que mai. S’han votat la via unilateral i la via àmplia, amb pocs vots de preferència. S’haurà de compensar d’alguna forma, com vam haver de fer.
Govern o oposició?
No estem en aquesta fase encara, sincerament.
Els resultats són interpretables, però la patacada de Cs ha repercutit en el fet que Vox obtingui representació.
Cs ja eren uns ultres, aquests ho són encara més. No ha d’haver-hi electoralisme, hi ha d’haver una lluita clara contra el feixisme. No hi ha marge de maniobra i haurem de fer iniciatives per no donar-los visibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia