Política

El Govern farà “el que li digui” la Junta Electoral per assegurar la constitució de les meses

El vicepresident del Govern afirma que es prendran les mesures “oportunes” per celebrar els comicis

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dijous que l’executiu català “farà el que li digui” la Junta Electoral per garantir la “normal constitució” de les meses el 14-F i el desenvolupament habitual de les eleccions al Parlament.

Aragonès s’ha mostrat convençut que la Junta Electoral, com a màxim responsable dels comicis, prendrà les mesures “oportunes” per garantir el 14-F. I ha indicat que la Generalitat proporciona “mitjans material” per poder garantir l’organització i el reforç de la logística electoral.

De fet, els ajuntaments ja han començat a buscar alternatives per evitar quedar-se sense membres de les meses electorals el 14-F. Alguns consistoris ja van fer el sorteig incloent més suplents dels habituals i d’altres han sortejat o sortejaran una altra vegada per cobrir les baixes.

A Terrassa van situar quatre suplents en lloc dels dos d’altres cites electorals, han explicat fonts del consistori. Ara ja s’estan enviant les noves notificacions.

A Cubelles, per exemple, ja fa uns vuit anys que escullen unes vuit persones per a cada càrrec, i així tenen marge si no troben la persona a notificar o se li accepten les al·legacions.

Tortosa ja ha celebrat un segon sorteig, i el mateix ha passat a Mollerussa, tot i que apunten que és una pràctica habitual.

Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà), amb tan sols 29 habitants, si el dia de les eleccions del 14-F no pot constituir l’única mesa electoral que té, ho haurà de fer amb suplents dels municipis veïns de Vilada i Borredà.

Així ho ha dictat la Junta Electoral de Zona (JEZ), que afegeix que, en cas que a les meses electorals de Vilada i Borredà també es quedin sense suplents, s’optaria per demanar-ho als suplents dels col·legis electorals de Berga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia