Política

Cecot reclama mantenir les eleccions el 14-F per tenir un Govern amb qui es puguin prendre “les millors decisions”

La patronal aposta per entrar als plans de vacunació per agilitar el procés i avançar cap a la immunitat col·lectiva

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, reclama que es mantinguin les eleccions al Parlament de Catalunya en la data prevista, el 14 de febrer. Assegura que les empreses necessiten un Govern estable amb qui prendre “conjuntament les millors decisions”. Considera una “temeritat” que a un mes vista es pugui determinar quina situació de contagis hi pot haver el dia dels comicis. Admet que cal garantir que el virus no es propagui, i demana que si finalment s’han de suspendre, la decisió es prengui quan quedi menys temps per la cita amb les urnes. Abad també reclama que les empreses puguin participar en els plans de vacunació per a poder fer més àgil la distribució de la vacuna i escurçar terminis per obtenir la immunitat col·lectiva.

En la tradicional trobada anual amb la premsa per analitzar les perspectives econòmiques del curs vigent, Abad ha especificat que el millor escenari passa perquè les eleccions se celebrin en la data prevista amb la mirada posada a la relació entre Govern i teixit empresarial. “Cal tenir al 2021 i quan abans millor un Govern de Catalunya al nostre costat prenent conjuntament les millors decisions”, ha apuntat.

És per aquest motiu que ha qualificat de “temeritat” anticipar aquesta mateixa setmana que pel 14 de febrer hi haurà una situació de contagis que pot fer difícil la celebració dels comicis. “Parlar a un mes vista és complicadíssim”, ha afegit.

No obstat, admet que cal prevenir de totes totes els contagis, i que si finalment la cita amb les urnes s’ha de cancel·lar, aquesta és una decisió que, considera, s’ha de prendre quan més tard millor. Els temors d’un possible endarreriment es deuen a les incògnites plantejades a dia d’avui sobre quan es podrien celebrar les eleccions si acaben caient del calendari, i l’impacte que aquest fet pot tenir entre el teixit empresarial.

Combat a la covid-19

Amb la finalitat de facilitar una millora en la situació de la pandèmia a Catalunya, Abad també ha reclamat que les empreses puguin participar en el pla de vacunació contra la covid-19. “No es tracta de trigar dos o tres anys en vacunar tota la població”, ha apuntat, advocant per una col·laboració com la que ja es va amb el departament de Salut per fer cribratges intensius en empreses d’arreu del país.

Amb tot, Abad també planteja que empresa i experts en economia participin en les taules d’anàlisi sobre la gestió que cal desenvolupar per combatre el virus, amb un símil de dues taules de billar a tres bandes. Això permetria, assegura, poder planificar de la mà d’experts com actuar més enllà de l’àmbit polític per ajudar les empreses i els sectors més afectats per la crisi, advocant sempre pel diàleg a l’hora de fer qualsevol pas.

Abad també ha reiterat la necessitat que la Comunitat Europea tuteli la gestió dels fons europeus a Espanya, que lamenta que no ha insuflat suficient oxigen en l’economia, per combatre la crisi per protegir els interessos d’empreses i treballadors. És amb aquest mateix objectiu que ha reclamat el manteniment dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) amb la finalitat de mantenir les estructures empresarials i l’esperança entre els empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia