Política

L’acte de la Diada a Girona aplega 400 persones a la plaça Espanya

Les mesures contra la propagació de la Covid-19 marquen la mobilització

L’alcaldessa d’Amer, Rosa Vila, crida a “treballar plegats per deixar enrere aquesta època fosca de repressió”

Unes 400 persones han participat aquest divendres a la mobilització de la Diada convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la plaça Espanya de Girona. El lloc triat no ha estat casual, segons ha explicat el coordinador de l’entitat, Tavi Casellas, ja que just davant hi ha l’estació de tren, una “estructura de l’estat espanyol”.

Les mesures contra la Covid-19 han marcat la mobilització. A les 17.14 s’ha obert les tres portes habilitades per accedir al perímetre de l’acte. De mica en mica, i de manera esglaonada, el públic ha anat entrant. A les portes han hagut d’acreditar que s’havien inscrit prèviament i voluntaris de l’ANC han pres la temperatura a cada persona i han ofert gel hidroalcohòlic. Un cop superada l’entrada, han traçat circuits per començar a omplir les fileres progressivament, des de davant fins al final. Les cadires han estat rigorosament separades per garantir la distància de seguretat.

A les sis de la tarda han començat els parlaments previstos i s’ha connectat en directe amb la intervenció de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a l’acte central de l’Assemblea a Barcelona, que s’ha seguit per una pantalla. Per qüestions de temps no hi ha hagut totes les intervencions anunciades.

L’alcaldessa d’Amer (Selva), Rosa Vila, en nom de l’AMI, ha fet una crida a treballar per aconseguir “un país lliure de l’estat opressor”: “Hem d’explorar espais de confluència, treballar plegats avui més que mai per deixar enrere aquesta època fosca de repressió”. Vila ha recordat que hi ha gairebé 600 procediments judicials contra ajuntaments o càrrecs públics i ha celebrat que, finalment, s’hagi tombat la proposta de l’Estat de quedar-se “els estalvis de tots”. “Tots anem al mateix port, si remem junts de ben segur que hi arribarem”, ha dit.

El coordinador de l’ANC i el president d’Òmnium Gironès, Sergi Font, han recordat que aquesta Diada, enmig de la pandèmia, era una “gran repte” i han remarcat que ha estat un èxit: “Ho hem aconseguit, hem aconseguit de nou portar la gent al carrer i mobilitzar-nos”.

A l’acte també han intervingut representants de la Intersindical-CSC i d’Anem per feina i Consum Estratègic, que han apel·lat al consum centrat en productes catalans i a aconseguir la independència per acabar amb una monarquia “corrupta i oligàrquica”.

Entre el públic s’hi ha vist molts habituals de la Diada, que han reivindicat continuar mobilitzats: “No podem parar fins a arribar a la independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia