Política

La Intersindical-CSC crida a manifestar-se per la Diada

El sindicat alerta que “sota el discurs de la por de la pandèmia ens volen tapar la boca”

L’organització advoca per una “República social i sostenible” que permeti gestionar els recursos propis

La Intersindical – CSC ha fet una crida aquest dimarts a participar en els actes impulsats el proper 11 de setembre per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu de la Diada.

“Fem una crida a la ciutadania per concentrar-se, seguint totes les mesures sanitàries necessàries, perquè sota el discurs de la por de la pandèmia ens volen tapar la boca”, han manifestat en un comunicat. L’entitat participarà en l’organització de més d’una trentena d’actes arreu del territori i aportarà més d’un centenar de persones voluntàries.

El sindicat ha denunciat la “precarització” provocada per l’Estat i ha criticat que els treballadors de Catalunya visquin amb un salari mínim interprofessional “molt per sota” del cost de vida. Així mateix, ha carregat contra la “incapacitat” de l’Estat de gestionar la crisi sanitària, amb decisions basades en la “centralització” i la “suspensió de les institucions” catalanes.

L’organització ha demanat fer un “front comú” i lluitar per una “República social i sostenible” que permeti gestionar els recursos, les crisis i les polítiques “sense demanar permís ni diners”.

El sindicat ha assegurat que l’aprovació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no s’adapten a les necessitats del territori i ha denunciat la situació dels treballadors autònoms. Així mateix, ha afirmat que les polítiques socials, laborals i econòmiques de l’Estat no tenen en compte les “necessitats reals” de la ciutadania.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia