Política

El sí a la independència d’Escòcia arriba a la xifra rècord del 55%

El suport a la independència d’Escòcia ha tornat a augmentar, aquest cop fins a arribar a la fita màxima d’un 55% de persones a favor de l’Estat propi contra un 45% de partidaris de continuar al Regne Unit, just el resultat invertit del que hi va haver en el referèndum d’autodeterminació del 2014.

El número dos del Partit Nacional Escocès (SNP), Keith Brown, va valorar el resultat de l’enquesta de Panelbase com una “gran fita” que “ressonarà per tot el món polític”; les dades, segons el seu parer, posen en qüestió la solidesa de la unió amb el Regne Unit. “Després de diversos sondejos que, de manera consecutiva, situen el suport a la independència per sobre del 50%, queda clar que [aquesta posició] no és només una tendència, sinó una posició ben establerta de l’electorat escocès”, hi va afegir.

Panelbase ja va assenyalar una tendència al creixement de l’independentisme en l’enquesta que va fer al juny, en què els partidaris de separar-se del Regne Unit eren el 54%. El moviment independentista escocès ha aconseguit seduir els votants indecisos durant els darrers mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia