Política

Junqueras i Romeva recusen els dotze magistrats del TC perquè creuen que són “parcials”

Argumenten que tots els membres del tribunal han pres decisions sobre el procés independentista durant els últims anys

La recusació arriba abans que el Constitucional hagi de revisar el recurs d’empara que els dos republicans van presentar el 13 de març

El president d’ERC i ex-vice president del govern Oriol Junqueras i l’exconseller Raül Romeva han recusat els dotze magistrats del Tribunal Constitucional (TC) espanyol per suposada manca d’imparcialitat.

Segons ha avançat TV3, els dos líders independentistes han acusat el tribunal de ser “parcial” perquè tots els seus membres han participat en decisions sobre el procés.

Els posicionaments als que es fa referència són tant la invalidació de decrets, lleis i resolucions vinculades al procés; la investigació per desobediència dels líders independentistes, i l’admissió a tràmit per part del TC d’alguns recursos dels sobiranistes, que consideren que s’hauria fet com a maniobra per no “internacionalitzar” la causa.

Aquesta recusació per part de Junqueras i Romeva arriba abans que el tribunal hagi de revisar el recurs d’empara que els republicans van presentar el 13 de març. Tots dos demanen al TC que anul·li la sentència del Suprem i que els deixi en llibertat de forma immediata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia