Política

EL MANIFEST

No tenim rei. Democràcia, llibertat, repúbliques

Els partits republicans i els independentistes van exposar les seves raons per no rebre el rei Felip VI al Congrés dels Diputats

Les forces polítiques independentistes, sobiranistes i republicanes que signen aquesta declaració, volem manifestar que:

– La monarquia espanyola i el seu màxim exponent, el rei d’Espanya, no ens representen. Les societats catalana, basca i gallega rebutgen majoritàriament la figura d’una institució anacrònica hereva del franquisme, que se sustenta en l’objectiu de mantenir i imposar la unitat d’Espanya i les seves lleis negant, d’aquesta manera, els drets civils, polítics i nacionals que afecten la nostra ciutadania i els nostres pobles.

– En el camí democràtic cap a la llibertat a la qual aspirem, el rei no és un interlocutor vàlid per a nosaltres. Ni té la legitimitat dels nostres pobles, ni li reconeixem cap funció política. Encara menys quan el seu paper envers les nostres nacions no ha estat cap altre que el d’intentar imposar projectes i valors antidemocràtics, com va quedar demostrat en el discurs autoritari pronunciat el 3 d’octubre.

– La monarquia espanyola és un estament que no respon als valors republicans de llibertat, igualtat i democràcia que tant els ciutadans i ciutadanes dels nostres pobles com les majories socials de l’Estat anhelen. Una democràcia real només serà possible des de la ruptura amb l’herència, les bases i els valors que representen el rei i la seva figura. Per això, considerem que el rei i la monarquia espanyola han de deixar d’exercir la seva tutela sobre la ciutadana i sobre els governs i parlaments que emanen de la voluntat popular. Només així es podrà donar cabuda a solucions basades en el respecte a la voluntat popular, la llibertat i la democràcia.

Madrid, 3 de febrer del 2020



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia