Política

Dotze municipis gironins demanen la llibertat d’Oriol Junqueras

Esquerra impulsa una moció als ajuntaments de la demarcació en què s’exigeix que el Tribunal Suprem apliqui la sentència europea

Els republicans la portaran dilluns a set plens

Esquerra ha impulsat una moció als ajuntaments de les comarques gironines en què exigeix al Tribunal Suprem que apliqui la sentència europea i deixi en llibertat Oriol Junqueras, anul·lant així la sentència condemnatòria en relació amb el judici del procés. De moment l’han aprovat dotze municipis.

Dijous es va portar als plens de Campllong i Llambilles, al Gironès; Amer i Arbúcies, a la Selva; Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal i la Tallada, al Baix Empordà, i Llançà, a l’Alt Empordà. Per altra banda, ahir al vespre la moció també es va dur als plens de Camós, al Pla de l’Estany; Sant Julià de Ramis, al Gironès; la capital de la Garrotxa, Olot, i Massanes, a la Selva.

Puigdemont i Torra

Entre els acords que proposa la moció hi ha, a banda de la llibertat de Junqueras, el fet que Carles Puigdemont i Toni Comín adquireixin la condició d’eurodiputats de forma immediata en virtut de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE). També insta l’administració espanyola “a aturar la repressió en totes les seves formes”, fent referència a la inhabilitació del president Torra, i “l’alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques”.

Dilluns la moció es durà a set plens de les comarques gironines: Palafrugell, Santa Cristina d’Aro, Forallac, Banyoles, Pedret i Marzà, Sant Pere Pescador i Caldes de Malavella. I dimarts, a Palamós. A partir del gener, la moció es debatrà a més ajuntaments: el 13 a Figueres, Mont-ras i Riudaura; el 15 a Esponellà, i el 16 a Ordis i Sant Miquel de Campmajor. També es preveu que s’inclogui en els plens de gener de Palau-saverdera, Castelló d’Empúries, Calonge, Ullà, Fontcoberta, Porqueres, Serinyà, Castellfollit de la Roca, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Riells i Viabrea, Riudellots, Tossa de Mar, Sant Hilari, Susqueda, Vidreres i Sant Joan de les Abadesses.

LA XIFRA

8
municipis
la van aprovar dijous. Són: Campllong, Llambilles, Amer, Arbúcies, Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal, la Tallada i Llançà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia